AI-tools en hun impact op het vertaalproces - inspiratiesessie 7 juni 2024 (online)

AI is overal. Dus ook in de vertaalpraktijk.

Hoe gebruiken vertalers in Vlaanderen anno 2004 AI-tools in hun vertaalprocessen? En wat is daar de impact van?

Fauve, Lisa, Noha en Zeline, vier studenten Organisatie en Management aan de Arteveldehogeschool (Gent) trokken het werkveld in en zochten het uit.

Dat leverde zestien diepgravende gesprekken op. Geen abstract gefilosofeer over de markt of de prijzen, laat staan over het einde van het vertaalberoep, maar zestien keer een boeiende inkijk in telkens een andere vertaalpraktijk.

Gaat het vertaalwerk sneller met AI? Wordt de kwaliteit er beter van? Is het vertaalproces kostenefficiënter met AI? Neemt AI echt de saaie en routineuze taken over, zodat er meer tijd vrijkomt voor het creatieve, ambachtelijke, intellectueel uitdagender werk?

Veel vragen.

Gelukkig zijn er ook antwoorden.

Die krijg je vrijdag 7 juni 2024 rechtstreeks van de studenten tijdens de inspiratiesessie 'AI-tools en hun impact op het vertaalproces bij vertalers in Vlaanderen anno 2024', van 12.00 tot 13.00 uur bij De Taalsector (online)

Zit er in jou nog steeds ergens een taalprofessional? Workshop - 19 juni 2024

"Ik ben in 2005 afgestudeerd als vertaler, maar heb weinig of niets gedaan met mijn studies. Nu zou ik graag in bijberoep aan de slag gaan als vertaler of copywriter."

"Denk je dat ik nog mee kan, met al die nieuwe technologieën?"

"Is de taal niet enorm veranderd intussen?"

De Taalsector nodigt je uit voor een spannende workshop waarin je voor jezelf het antwoord op deze vragen kunt achterhalen. Zit er in jou nog steeds ergens een taalprofessional? Woensdag 19 juni 2024 van 15.00 tot 18.00 uur bij De Taalsector in Gent.


Ben je tussen 1990 en 2015 afgestudeerd als filoloog, vertaler, tolk of nog anders in de talen? Maar heb je nooit een echt taalberoep uitgeoefend?

Zie jij ook de spannende ontwikkelingen op taalgebied en trekt het je aan? Zou je eventueel een carrièreswitch naar de taalsector overwegen om je oude passie nieuw leven in te blazen?

Antwoord je op een of meer van deze vragen bevestigend, dan is deze workshop helemaal voor jou bestemd!

Taal inkopen: advies en coaching voor inkopers van taaldiensten

Hoe koop je de juiste taaldiensten tegen de juiste prijs? Taaldiensten, taalproducten, taalexpertise: hoe koop je waar voor je geld?

De Taalsector biedt geïnteresseerde inkopers heldere antwoorden in de vorm van advies op maat, training, coaching of in nog andere vormen die ook volledig op maat kunnen worden gesneden.

Of het nu gaat om taalopleidingen, copywriting, vertalingen, tolkdiensten, taal- en spraaktechnologie, elearning, apps, technische documentatie, taaloplossingen voor toegankelijkheid, geletterdheidsadvies... met taal is het vaak zoals met de aankoop van een tweedehandsauto: het is als leek moeilijk inschatten of je wel waar voor je geld gaat krijgen.

En dus is de vraag: “Wat moet ik weten om met een gerust gemoed de juiste taaldiensten te kunnen inkopen tegen de juiste prijs?"

Onderhandelen over je prijs: dagworkshop - 22 juni 2024 Gent

In welk segment van de taalsector je ook actief bent, over de prijs van je taaldiensten wil je niet gefrustreerd geraken. De prijs moet minstens fair zijn, ook in tijden van AI en verregaande automatisering.

De Taalsector heeft op zaterdag 22 juni 2024 in Gent een all-in-one workshop over alles wat je nodig hebt om voor je taalwerk en je taaldiensten de prijs te onderhandelen die jij fair vindt.

Een super interactieve workshop voor taalprofessionals die hun onderhandelingsvaardigheden over prijzen en tarieven een ferme boost willen geven of grondig willen opfrissen. 

Dit is de tiende editie van deze workshop. Intussen weten we dat zo goed als iedereen die deze workshop volgt, de investering ook terugverdient. Slaag jij daar niet in, dan krijg je je inschrijvingsgeld integraal terugbetaald.

Haal meer omzet uit je telefoon: workshop - 1 juli 2024 Gent

Veel startende taalondernemers laten omzet liggen, omdat ze simpelweg niet durven te telefoneren.

Ze vinden bellen opdringerig, bijna brutaal. Toch is de telefoon nog steeds een fantastische uitvinding als je er even over nadenkt.

Anderen vinden dat telefoneren onpersoonlijk is. "Je ziet niet hoe er aan de andere kant van de lijn gereageerd wordt." Veel (vooral jonge) mensen vinden dat niet comfortabel. Maar onpersoonlijk? Ook dat is natuurlijk maar hoe je het bekijkt. Want wie, behalve je geliefde en je telefoon, mogen er anders nog zo dicht bij je oor komen met hun stem? Je kan de telefoon juist ook heel intiem vinden in plaats van onpersoonlijk.

In ieder geval is de telefoon voor de uitbouw van je taalonderneming een potentieel bijzonder krachtig instrument. Op twee voorwaarden: dat je er een goed gevoel bij hebt én dat je wat basistechnieken onder de knie hebt.

In de workshop "Haal meer omzet uit je telefoon" op maandag 1 juli 2024 (09.30 - 12.00 uur) bij De Taalsector in Gent, word je verliefd op je telefoon en leer je met plezier én commercieel bellen met je zakenrelaties. Deze workshop is bestemd voor taalprofessionals en taalondernemers die meer omzet uit hun telefoon willen halen.

Prijscalculatie voor taalprofessionals: workshop - 6 december 2024 Gent

Krijg je te weinig betaald voor je taaldiensten? Leveren je tarieven niet de verhoopte winst op?

Ja, goed kunnen onderhandelen over je prijs is belangrijk, en weten wat je concurrenten doen is dat ook, maar de basis is en blijft de juiste berekening van je prijs. Daar gaat deze workshop over.

Tijd om nog eens goed na te rekenen of je prijs wel de juiste prijs is? Becijferde argumenten nodig om je prijs te verhogen?

Schrijf je dan in voor de workshop Prijscalculatie voor taalprofessionals op vrijdag 6 december 2024, van 14.00 tot 18.00 uur bij De Taalsector in Gent.

In deze workshop leer je de prijzen van je taaldiensten juist berekenen. Uit feedback van eerdere deelnemers leren we dat deze workshop snel terugverdiend is.

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.