Zit er een boek in jou? Workshop - 5 september 2024 Gent

Speel jij ook met het idee om een boek te schrijven? Of is je manuscript al af, maar vind je geen geschikte uitgever? 

En wat wordt het? Een taalboek? Een roman misschien? Een boek over jouw expertise, om als visitekaartje uit te spelen?

Er lopen veel taalmensen rond met een goed boekidee. Misschien niet zo verbazend. Maar je moet het idee ook nog omgezet krijgen in een effectief actieplan. Want ja, de realiteit is vaak weerbarstiger dan het idee of het plan.

Donderdag 5 september 2024 van 16.00 tot 19.00 uur hebben we bij De Taalsector schrijfcoach Laurence Verwee te gast. Zit er een boek in jou? Laurence begeleidt je bij het opstarten van je boek, bij het schrijven, het vinden van een uitgever en het promoten van je boek.

Speciale gasten op 5 september zijn online taalcoach Ingrid Weinberger, die vorig jaar een indringende roman 'Samuels dochter' liet uitgeven bij Borgerhoff & Lamberigts (Gent) en Katrien De Vreese, uitgever bij Sterck & De Vreese en bogend op een jarenlange ervaring, ook met boeken over taal.

Zit er in jou nog steeds ergens een taalprofessional? Workshop - 13 november 2024 Gent

"Ik ben in 2005 afgestudeerd als vertaler, maar heb weinig of niets gedaan met mijn studies. Nu zou ik graag in bijberoep aan de slag gaan als vertaler of copywriter."

"Denk je dat ik nog mee kan, met al die nieuwe technologieën?"

"Is de taal niet enorm veranderd intussen?"

De Taalsector nodigt je uit voor een spannende workshop waarin je voor jezelf het antwoord op deze vragen kunt achterhalen. Zit er in jou nog steeds ergens een taalprofessional? Woensdag 13 november 2024 van 15.00 tot 18.00 uur bij De Taalsector in Gent.


Ben je tussen 1990 en 2015 afgestudeerd als filoloog, vertaler, tolk of nog anders in de talen? Maar heb je nooit een echt taalberoep uitgeoefend?

Zie jij ook de spannende ontwikkelingen op taalgebied en trekt het je aan? Zou je eventueel een carrièreswitch naar de taalsector overwegen om je oude passie nieuw leven in te blazen?

Antwoord je op een of meer van deze vragen bevestigend, dan is deze workshop helemaal voor jou bestemd!

Prijscalculatie voor taalprofessionals: workshop - 6 december 2024 Gent

Krijg je te weinig betaald voor je taaldiensten? Leveren je tarieven niet de verhoopte winst op?

Ja, goed kunnen onderhandelen over je prijs is belangrijk, en weten wat je concurrenten doen is dat ook, maar de basis is en blijft de juiste berekening van je prijs. Daar gaat deze workshop over.

Tijd om nog eens goed na te rekenen of je prijs wel de juiste prijs is? Becijferde argumenten nodig om je prijs te verhogen?

Schrijf je dan in voor de workshop Prijscalculatie voor taalprofessionals op vrijdag 6 december 2024, van 14.00 tot 18.00 uur bij De Taalsector in Gent.

In deze workshop leer je de prijzen van je taaldiensten juist berekenen. Uit feedback van eerdere deelnemers leren we dat deze workshop snel terugverdiend is.

Taal inkopen: advies en coaching voor inkopers van taaldiensten

Hoe koop je de juiste taaldiensten tegen de juiste prijs? Taaldiensten, taalproducten, taalexpertise: hoe koop je waar voor je geld?

De Taalsector biedt geïnteresseerde inkopers heldere antwoorden in de vorm van advies op maat, training, coaching of in nog andere vormen die ook volledig op maat kunnen worden gesneden.

Of het nu gaat om taalopleidingen, copywriting, vertalingen, tolkdiensten, taal- en spraaktechnologie, elearning, apps, technische documentatie, taaloplossingen voor toegankelijkheid, geletterdheidsadvies... met taal is het vaak zoals met de aankoop van een tweedehandsauto: het is als leek moeilijk inschatten of je wel waar voor je geld gaat krijgen.

En dus is de vraag: “Wat moet ik weten om met een gerust gemoed de juiste taaldiensten te kunnen inkopen tegen de juiste prijs?"

Onderhandelen over je prijs: dagworkshop - 16 december 2024 Gent

In welk segment van de taalsector je ook actief bent, over de prijs van je taaldiensten wil je niet gefrustreerd geraken. De prijs moet minstens fair zijn, ook in tijden van AI en verregaande automatisering.

De Taalsector heeft op maandag 16 december 2024 in Gent een all-in-one workshop over alles wat je nodig hebt om voor je taalwerk en je taaldiensten de prijs te onderhandelen die jij fair vindt.

Een super interactieve workshop voor taalprofessionals die hun onderhandelingsvaardigheden over prijzen en tarieven een ferme boost willen geven of grondig willen opfrissen. 

Dit is de elfde editie van deze workshop. Intussen weten we dat zo goed als iedereen die deze workshop volgt, de investering ook terugverdient. Slaag jij daar niet in, dan krijg je je inschrijvingsgeld integraal terugbetaald.

Haal meer omzet uit je telefoon: workshop - 16 januari 2025 Gent

Veel startende taalondernemers laten omzet liggen, omdat ze simpelweg niet durven te telefoneren.

Ze vinden bellen opdringerig, bijna brutaal. Toch is de telefoon nog steeds een fantastische uitvinding als je er even over nadenkt.

Anderen vinden dat telefoneren onpersoonlijk is. "Je ziet niet hoe er aan de andere kant van de lijn gereageerd wordt." Veel (vooral jonge) mensen vinden dat niet comfortabel. Maar onpersoonlijk? Ook dat is natuurlijk maar hoe je het bekijkt. Want wie, behalve je geliefde en je telefoon, mogen er anders nog zo dicht bij je oor komen met hun stem? Je kan de telefoon juist ook heel intiem vinden in plaats van onpersoonlijk.

In ieder geval is de telefoon voor de uitbouw van je taalonderneming een potentieel bijzonder krachtig instrument. Op twee voorwaarden: dat je er een goed gevoel bij hebt én dat je wat basistechnieken onder de knie hebt.

In de workshop "Haal meer omzet uit je telefoon" op donderdag 16 januari 2025 (09.30 - 12.00 uur) bij De Taalsector in Gent, word je verliefd op je telefoon en leer je met plezier én commercieel bellen met je zakenrelaties. Deze workshop is bestemd voor taalprofessionals en taalondernemers die meer omzet uit hun telefoon willen halen.

Commercieel onderhandelen en verkooptechniek voor taalondernemers: workshop - 10 februari 2025 Gent

Heb jij het gevoel dat je je taaldiensten nog aantrekkelijker kan voorstellen aan een potentiële klant?

Dat je gevatter kan reageren op allerlei weerstanden en tegenwerpingen?

Dat je er niet altijd in slaagt het goede gevoel in het gesprek te houden?

Dat je commercieel niet handig genoeg onderhandelt en daardoor jammer genoeg ook veel mooie omzet laat liggen?

Dan is de workshop "Commercieel onderhandelen en verkooptechniek voor taalondernemers" op maandag 10 februari 2025 van 13.30 tot 17.30 uur bij De Taalsector in Gent voor jou.

Crash course verkooptechniek voor taalprofessionals

In deze zeer interactieve workshop oefenen we in een kleine groep de belangrijkste onderhandelingsvaardigheden en verkooptechnieken, specifiek gericht op de verkoop van taaldiensten.

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.