Dierentaal en dierentaalkunde, serieus?

Alana Van Engelgom zocht in maart 2024 tijdens haar stage bij De Taalsector uit waar de toenemende belangstelling voor dierentaal en dierentaalkunde vandaan komt. Wat gebeurt er? Wat is het belang? Wat leren we? Wat brengt de toekomst?

We vroegen Alana uit over dierentaal en dierentaalkunde. Hier is wat je moet weten om mee te zijn.

Hoog tijd om dierentaal en dierentaalkunde serieus te nemen, zo blijkt.

 

Dierentaalkunde, serieus? Inspiratiesessie - 28 maart 2024 online

Dierentaal en dierentaalkunde, moeten we dat nu echt serieus nemen?

Want taal, is dat niet wat ons mensen onderscheidt van de dieren?

Denk jij er ook zo over? 

Dan nodigen we je graag uit om samen met ons over het muurtje van de menselijke taal te kijken: donderdag 28 maart 2024 van 12.00 tot 13.00 uur (online) nemen we je mee in de fascinerende wereld van de dierentaal. Want ja, ook dieren kennen taal. Of beter: ook andere dieren dan de mens kennen taal.

Ben je geboeid door de diversiteit aan communicatie in de dierenwereld en sta je open voor nieuwe inzichten rond dierentaal?

Meld je aan voor onze inspiratiesessie.

Expats gezocht voor onderzoek naar rol Nederlandse taal

Taal bepaalt mee wat je voelt, hoe je je voelt, hoe je in je vel zit, of je je ergens thuis voelt.

Dat laatste geldt zeker ook voor expats.

Maar hoe voelen expats in Vlaanderen dat eigenlijk zelf? Ervaren zij kennis van het Nederlands als dé sleutel tot een succesvol buitenlandavontuur? Of toch vooral als een obstakel? Hoe zien zij het verband tussen Nederlands en hun eigen welbevinden, hun sociale participatie én - interessant ook voor de Vlaamse werkgever - de duur van hun expatavontuur? We weten daar eigenlijk niet veel over.

Om het allemaal nauwkeuriger in beeld te krijgen hebben onderzoekers van de Arteveldehogeschool een korte bevraging opgesteld voor expats in Vlaanderen. En om in de volgende fase van hun onderzoek iets betrouwbaars te kunnen zeggen over hoe en in welke mate taal bijdraagt aan een geslaagd expatavontuur in Vlaanderen, hebben ze nu zoveel mogelijk antwoorden van expats nodig.

Help je de bevraging mee verspreiden tot bij de expats in je bedrijf, organisatie, kennissenkring of netwerk? Hier gaat het naar de bevraging ... in het Engels 😉


(Lees ook: Internationals en de impact van taal op hun welbevinden, participatie en retentie: inspiratiesessie (23 maart 2023)

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.