TechDocDay toont trends in technische communicatie - 26 september 2023 Eindhoven

Op dinsdag 26 september 2023 wordt in Eindhoven TechDocDay 2023 gehouden.

TechDocDay is een initiatief van Etteplan, marktleider in technische documentatie. Het event is een samenwerking met tekom Belgium en tekom Netherlands.

TechDocDay toont enkele belangrijke trends in technische communicatie. "Onze klanten vragen om animatie en visualisatie van technische informatie."

 

Deze derde editie van TechDocDay wil inspireren met technologieën en methodologieën voor de communicatie en vooral ook de visualisatie van technische content.

Op het programma staan onder meer live demo's van AR/VR-oplossingen, geautomatiseerde video-instructies en krachtige visualisaties met gebruik van CGI (computergegeneerde beeldvorming). 

En verder ook presentaties: hoe zien toekomstbestendige werkinstructies eruit? Hoe werkt een virtueel trainingscentrum? En natuurlijk de vraag van het moment: gaat AI de wereld van de technische communicatie veroveren? Actuele thema's in de presentaties zijn information maturity, visual thinking, graphic facilitation, intelligent content met iiRDS (juiste informatie aan de juiste persoon op het juiste moment).

Er is tijdens TechDocDay 2023 ook ruime netwerktijd voorzien.


Etteplan is een van oorsprong Fins engineeringbedrijf met een divisie voor technische documentatiediensten. Na enkele overnames in Duitsland, Nederland en andere landen werken er intussen ongeveer 250 experts in technische documentatie. Het bedrijf is daarmee in Europa toonaangevend op het vlak van technische communicatie. Vorig jaar nam Etteplan de Nederlandse technische documentatie- en visualisatiespecialist DDCom over. "Onze klanten vragen om animatie en visualisatie van technische informatie," zei directeur Guido Abbenhuis van Etteplan vorig jaar bij de overname van DDCom.

Tekom Belgium en tekom Netherlands zijn afdelingen van tekom Europe, de Europese koepelvereniging voor technische communicatie.


Alle info over de TechDocDay 2023 op 26 september bij Etteplan in Eindhoven vind je op de websites van Etteplan en van tekom Belgium.

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.