Ja, goed kunnen onderhandelen over je prijs is belangrijk, maar de basis is en blijft de juiste berekening van je prijs. 

Schrijf je dan in voor de workshop Prijscalculatie voor taalprofessionals op vrijdag 23 mei 2025, van 14.00 tot 18.00 uur bij De Taalsector in Gent.

In deze workshop leer je de prijzen van je taaldiensten juist berekenen. Uit feedback van eerdere deelnemers leren we dat deze workshop snel terugverdiend is.

 

Inhoud en doelstelling

Deze workshop bekijkt de prijzen van je taaldiensten vanuit twee relevante hoeken.

De prijs berekenen:

Hoe kun je de prijs op een betrouwbare manier berekenen?
Elementaire kostprijscalculatie.
Oriënteer je je prijs naar de vraag? Naar je kosten? Naar je concurrenten?
Welke soorten prijzen zijn er?

De prijs zetten:

Welke factoren bepalen mee je prijs op de markt? Intern? Extern?
Op welke manieren kun je de prijs zetten?
Welk prijsniveau kiezen? Met welke implicaties moet je dan rekening houden? De klant, je winstmarge, je imago …
En wat met kortingen?


Het zwaartepunt van deze workshop ligt op prijsberekening, niet op prijszetting. 

Deze workshop is geen lezing waarvoor je je aanmeldt om een halve dag achterover te leunen. Je moet bereid zijn interactief en 'al doende' te leren. Daarom is het aantal deelnemers zeer beperkt.

In ieder geval is deze workshop specifiek op de taalsector toegespitst, met vele voorbeelden, simulaties en oefeningen uit de concrete praktijk van de taalprofessional. Een unieke kans die je niet elke dag krijgt.

 

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is geschikt zowel voor de zelfstandige taalondernemer als voor het gevestigde taalbedrijf dat voor een of meer junior medewerkers graag een paar uurtjes vrijmaakt om te investeren in de toekomst. Ook voor inhouse taalprofessionals in grotere organisaties die in cijfers mee moeten kunnen praten over de kost (en de ROI) van hun taalwerk is deze workshop geschikt. (We bieden deze workshop op verzoek ook in-company en 100% op maat aan.)

De Taalsector biedt ook workshops over prijshandhaving en prijsverhogingen en alles wat komt kijken bij het onderhandelen van een faire prijs. Voor al deze workshops is goed inzicht in prijscalculatie een plus.

Ben je al wat gevorderd wat prijzen betreft of heb je een senior profiel en ben je geïnteresseerd om vooral ook van collega-taalondernemers te leren wat werkt en niet werkt, dan nodigen we je uit om deel te nemen aan een lerend netwerk rond prijzen en tarieven in de taalsector. Mail of bel ons voor meer informatie.

 

Wat brengt de trainer mee?

Sectorspecialist Dries Debackere is de trainer voor deze workshop.

De trainer heeft een ruime ervaring met de begeleiding van startende en doorgroeiende taalondernemingen. Hij staat met beide voeten in de realiteit van de taalsector en brengt voorts ruim 25 jaar ervaring mee als coach en consultant. Zijn stijl is diplomatisch maar ook direct, waardoor de inzichten die hij deelt gegarandeerd beklijven.

 

Waarmee ga je naar huis?

Deze workshop vertrekt vanuit de concrete realiteit van de taalsector en je eigen taalpraktijk. Je gaat naar huis met je eigen concrete prijsstrategie en zeer vele direct bruikbare technieken en tips. Voorts neem je ook een beknopte maar degelijke syllabus, een goed gevoel en een flinke dosis zelfvertrouwen mee naar huis.

Terugkomdag: neem je aan deze workshop deel, dan ben je zonder kosten van harte welkom op de online terugkomdag op dinsdag 2 september 2025 (van 12.00 tot 13.00 uur). Een gelegenheid om van elkaar te horen wat de afgelopen periode werkte of (nog) niet werkte, om praktische tips te delen en nog wat extra houvast en vertrouwen te tanken.

 

Praktisch

Datum: vrijdag 23 mei 2025
Van 14.00 tot 18.00 uur

Plaats: De Taalsector, Molenaarsstraat 111-46 Gent

Praktisch werken we met Excel. Breng je laptop mee (of je favoriete ruitjespapier en je rekenmachine ;-) 

Netwerken en over het muurtje kijken staan bij De Taalsector altijd centraal. Kom gerust een uur te vroeg voor koffie en een stuk taart en blijf na de workshop gerust nog wat hangen bij een drankje. De Taalsector brengt taalprofessionals uit alle segmenten van de sector bij elkaar. We weten uit ervaring dat daar interessante contacten van komen. Ook deze workshop zien we als een gelegenheid voor de deelnemers om elkaar te leren kennen en van elkaar te leren.

 

Wat kost het?

Met een lidmaatschap bij De Taalsector kost deze workshop 45 euro (excl. btw).

Niet-leden betalen 245 euro (excl. btw).

De inschrijving is gegarandeerd zodra de factuur voldaan is.

 

Aanmelden

Aanmelden kan via dit formulier (Microsoft Forms). Je ontvangt meteen een bevestiging, daarna een factuur en de nodige praktische informatie.

Afmelden. Kan je niet komen of kan je je niet laten vervangen door een collega? Geen probleem, in dat geval vragen we je vriendelijk om je af te melden met een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. niet later dan 5 dagen vóór de activiteit. Tot dan is afmelden kosteloos en betalen we alles terug. Daarna is het volledige inschrijvingsbedrag verschuldigd. 

 

Contact

Inhoudelijke vragen?

Spreek rechtstreeks met je trainer, Dries Debackere. Tel. +32 9 269 04 66 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.