Heb jij het gevoel dat je je taaldiensten nog aantrekkelijker kan voorstellen aan een potentiële klant?

Dat je gevatter kan reageren op allerlei weerstanden en tegenwerpingen?

Dat je er niet altijd in slaagt het goede gevoel in het gesprek te houden?

Dat je commercieel niet handig genoeg onderhandelt en daardoor jammer genoeg ook veel mooie omzet laat liggen?

Dan is de workshop "Commercieel onderhandelen en verkooptechniek voor taalondernemers" op maandag 10 februari 2025 van 13.30 tot 17.30 uur bij De Taalsector in Gent voor jou.

Crash course verkooptechniek voor taalprofessionals

In deze zeer interactieve workshop oefenen we in een kleine groep de belangrijkste onderhandelingsvaardigheden en verkooptechnieken, specifiek gericht op de verkoop van taaldiensten.

 

Inhoud en doelstelling

Deze workshop is één lange oefensessie waarin we de commerciële onderhandeling en het verkoopgesprek gaandeweg perfectioneren. Alle relevante technieken komen "al doende" aan bod. Deze workshop is specifiek toegespitst op de taalondernemers in alle segmenten van de taalsector, met realistische scenario's en situaties uit de praktijk.

De workshop is opgesplitst in 4 delen.

Deel 1: maak werk van je voorbereiding!

Waar is de markt? Waar zijn de klanten? Wie is de beslisser?

Wie ben jij / wie zijn jullie op de markt? Wat zijn de voordelen van je / jullie aanbod? Welke bezwaren verwacht je?

Deel 2: zorg voor een goed gevoel!

Hoe wil je klinken? Hoe schep je een goed gevoel bij de gesprekspartner?

Hoe wek je interesse voor je / jullie taaldienst?

Deel 3: commerciële vaardigheden en verkoopgerichte techniek

Hoe onderhandel je handig over de prijs?

Hoe reageer je commercieel gevat op tegenwerpingen?


Deel 4: oefenen, oefenen, oefenen!


Deze workshop is geen presentatie of lezing. Deelnemers moeten bereid zijn zeer interactief en "al doende" te leren.  Daarom is het aantal deelnemers zeer beperkt. Een unieke kans dus die je niet elke dag krijgt.

 

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is geschikt zowel voor de beginnende taalondernemer als voor het gevestigde taalbedrijf dat commercieel wil investeren in een of meer junior medewerkers. 

Ben je al wat gevorderd in het onderhandelen en de verkooptechniek? Of heb je een senior profiel en ben je geïnteresseerd om vooral ook van collega-taalondernemers te leren wat werkt en niet werkt, dan nodigen we je uit om deel te nemen aan een lerend netwerk rond verkopen. Mail of bel ons voor meer informatie.

 

Wat brengt de trainer mee?

Sectorspecialist Dries Debackere is de trainer voor deze workshop.

Hij heeft een zeer ruime ervaring zowel met startende als met doorgroeiende taalondernemingen. Hij staat met beide voeten in de realiteit van de taalsector en brengt voorts ruim 25 jaar ervaring mee als coach en consultant. Zijn stijl is voor de gelegenheid direct, waardoor de inzichten die hij deelt gegarandeerd beklijven.

 

Waarmee ga je naar huis?

Je gaat gegarandeerd naar huis met direct bruikbaar materiaal. Geen uitgeschreven script, maar wel stevige flarden goed in de mond liggende formuleringen die jij zelf hebt bedacht, die helemaal passen bij jou en die naturel en authenticiteit hebben in jouw situaties. Voorts neem je ook een heel goed gevoel mee naar huis, zodat je de volgende dag met plezier dat verkoopgesprek of die onderhandeling aangaat.

Terugkomdag: neem je aan deze workshop deel, dan ben je zonder kosten van harte welkom op de online terugkomdag op dinsdag 15 april 2025 (van 12.00 tot 13.00 uur).

 

Praktisch

Datum: maandag 10 februari 2025 van 13.30 tot 17.30 uur

Plaats: De Taalsector, Molenaarsstraat 111-46, 9000 Gent

Prijs

Met een lidmaatschap bij De Taalsector kost deze workshop 95 euro (excl. btw).

Niet-leden betalen 245 euro (excl. btw).

Een inschrijving is gegarandeerd zodra de factuur voldaan is.

 

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via dit online formulier (Microsoft Forms). 

Na je aanmelding ontvang je meteen een bevestiging en wat later alle nuttige praktische informatie en de factuur.

Kun je niet komen of kun je je niet laten vervangen door een collega? Geen probleem, in dat geval vragen we je vriendelijk om je af te melden met een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. niet later dan 5 werkdagen voor de workshop. Daarna is het volledige inschrijvingsbedrag verschuldigd.

 

Contact

Heb je nog vragen? Spreek rechtstreeks met je trainer, Dries Debackere. Tel. +32 9 269 04 66 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.