Op vrijdag 8 oktober organiseerde de Vlaamse Juristenvereniging (VJV) in samenwerking met de Lessius Hogeschool een studienamiddag over "Rechtszekerheid voor de anderstalige rechtzoekende".

Op wetgevend vlak was tijdens de vorige legislatuur door de toenmalige minister van Justitie Onkelinx een wetsontwerp ingediend om de interventies van beëdigde vertalers en tolken te regelen. Ondertussen is opnieuw een wetsvoorstel ingediend door de kamerleden Courtois en Marghem (beiden MR). Ze nemen grotendeels de ontwerptekst van Onkelinx over.
De selectie van beëdigde vertalers en tolken wordt een taak voor SELOR, de selectiedienst van de federale overheid. Wie eerder al voor een gerechtelijke dienst vertaalde of tolkte, moet vooral artikel 3 lezen over de overgangsregeling.
Voorts komt er een enkel nationaal register van beëdigde vertalers en tolken dat door de minister van Justitie centraal wordt beheerd.

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.