Taalverandering in Europa is eenwordingsprocesBij Oxford University Press is het boek "The Changing Languages of Europe" verschenen van de auteurs Bernd Heine en Tania Kuteva. In het boek laten Heine en Kuteva zien hoe de talen en dialecten van Europa steeds meer op elkaar gaan lijken.

De auteurs tonen aan hoe dat proces een eenwordingsproces is, dat het proces al sedert de Romeinse tijd aan de gang is, én dat iedere taal in Europa datzelfde proces ondergaat, dus ook het Baskisch en het Fins. Ze leggen uit dat het proces niet alleen lexicaal is, maar dat ook de grammatica's van de (ongeveer 150) verschillende Europese talen langzaam maar zeker naar elkaar toe evolueren.

Het proces is zo subtiel dat, aldus de auteurs, de taalgebruikers er niets van merken. In hun boek bespreken Heine en Kuteva wanneer bepaalde grammaticale structuren zijn veranderd, hoe dat dan in zijn werk is gegaan en wat de aanleiding kan zijn geweest.

Heine is verbonden aan de Universiteit van Keulen. Kuteva is verbonden aan de Universiteit van Düsseldorf.

Op de website van de uitgever is een uittreksel voorhanden.

 

ISBN (paperback): 978-019929734-4

ISBN (hardback): 0199297339

 

Meer info: www.oup.com

 

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.