Inventaris taaltechnologische opleiding

Taaltechnologie speelt een steeds belangrijkere rol in onze meertalige samenlevingen in Europa. Zelfs in die mate dat er een tekort is aan afgestudeerden om aan de vraag van de arbeidsmarkt te voldoen.

Het blijkt dat bachelor- en masteropleidingen op het gebied van taal en technologie niet gemakkelijk te vinden zijn voor (toekomstige) studenten. Deze opleidingen worden door studenten vaak toevalligerwijs gevonden, zo blijkt nog.

In samenwerking met het directoraat-generaal Vertaling van de Europese Commissie (Brussel) en Drongo – platform voor meertaligheid (Amsterdam) willen we de zichtbaarheid van deze opleidingen en het arbeidsmarktperspectief van studenten vergroten.

Als een eerste stap inventariseren we de bachelor- en masteropleidingen op het snijvlak van taal en technologie. We doen dat voor België en voor Nederland (waar vorig jaar al een eerste inventaris is opgesteld). Daarna gaan we deze inventaris verspreiden via verschillende kanalen.

We vragen dringend jouw hulp bij het in kaart brengen van de bestaande opleidingen. Met dit online formulier kun je tot 30 november gegevens doorgeven van een relevante opleiding die je kent.

Je kunt de link naar het formulier ook doorsturen aan iedereen die relevante informatie kan hebben. In het formulier kun je ook aangeven of je op de hoogte wil blijven van onze activiteiten. (Kijk onderaan voor een formulier in het Frans of Engels.)

Het eindresultaat van deze bevraging wordt medio december gepubliceerd.

Noteer ook alvast 9 februari 2023 in je agenda. We presenteren dan van 15 tot 17 uur het onderzoek in een online bijeenkomst, waarin we ook in gesprek gaan met verschillende belanghebbenden over het beroepsprofiel van de taalprofessional van morgen. 

Alvast erg bedankt voor het invullen van het formulier!

De Taalsector

 

Naar het online formulier voor België in het Nederlands
Naar het online formulier voor België in het Frans
Naar het online formulier voor België in het Engels
Naar het online formulier voor Nederland in het Nederlands
Naar het online formulier voor Nederland in het Engels

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.