Ben jij een taalprofessional met een sterke expertise? Dan kan het haast niet anders dan dat jij ook een sterk netwerk hebt in je expertisedomein. Maar als professional moet je tegenwoordig ook over het muurtje van je vak, je eigen beroep, je eigen expertisedomein kijken. Dat is niet alleen inspirerend voor jou persoonlijk, maar ook verrijkend voor je taalbusiness. Het verschaft je toegang tot steeds meer expertise, die je ook aan je klanten kan aanbieden. De netwerkactiviteiten voor de leden van De Taalsector zijn zorgvuldig gefaciliteerde bijeenkomsten.

1 - "Kom gerust een uur te vroeg, wij zorgen voor een lekkere hap." Daar komen altijd al interessante contacten van.

Zo hadden we op 25 maart 2022 vijfentwintig leden-taalprofessionals van De Taalsector Community te gast voor een netwerkbijeenkomst pur sang. Die professionals kwamen uit de volle breedte van de taalsector: copywriters, technisch redacteurs, taaltechnologen, taalbeleidsadviseurs, gerechtstolken, taalcoaches, vertalers, taaldocenten, vertaalprojectmanagers, ondertitelaars, eindredacteurs enz.

2 - Facilitator David Nassen. "Wanneer ga jij straks tevreden naar huis? Schrijf het op een post-in en steek het in je zak voor straks ;)

 

Deze professionals kwamen naar Gent om een halve dag samen te werken rond concrete uitdagingen. Ze zochten o.m. oplossingen voor de talige uitdagingen die de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne meebrengen. En voor een vervoersmaatschappij die zo goed als alle taalwerk uitbesteedt en moeite ondervindt om haar meertalige tone of voice te houden, juist nu ze hoog wil gaan inzetten op haar chatbot en voice assistant.
Wat krijg je dan? Een inspirerende diversiteit van perspectieven op de zaak, een boeiende verbinding van expertises, ervaring, passie met visie, verrassende samenwerkingen tussen werkveld en onderwijs ook.  En direct inzetbare taaloplossingen voor vaak complexe uitdagingen.

 

En natuurlijk ook gewoon een heleboel waardevolle contacten uit alle hoeken van de taalsector.

3 - "Welke is jouw meest waardevolle expertise en welke is het minst zichtbaar voor de klant?"


En op het einde gaan die vijfentwintig taalprofessionals naar huis met een sterker en verruimd netwerk. 

4 - "Welke is jouw best zichtbare expertise en welke is jouw meest ondergewaardeerde expertise?"


De Taalsector zorgt voor inspirerende cases en stimuleert concrete samenwerkingen rond direct inzetbare taalexpertise. De Taalsector verbindt taalprofessionals over de muurtjes van de ruim honderd taalberoepen heen. We maken sterke verbindingen vooral op basis van jouw taalexpertise, de expertise waarmee jij iedere dag meerwaarde creëert voor klanten en gebruikers.

5 - Deelnemers pitchen voorstellen met concrete actieplannen om meer vat te krijgen op de impact van taal in alle geledingen van de vervoersmaatschappij.


Meer weten over het hoe en wat van de netwerkbijeenkomst voor de leden op 25 maart 2022 in Gent? Over de gevalstudies? Een beeld krijgen van de expertise die er op een dergelijke bijeenkomst verzameld is? 


Of meer weten over netwerken bij De Taalsector en hoe het voor jou relevant is? Bel ons op +32 9 269 04 66 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

6 - "Met wat je vandaag geleerd hebt, wat ga je daar volgende week mee doen?"

 

7 - "Wat ga jij ondernemen om jouw onderschatte waarde beter zichtbaar te maken?" Deelnemers delen.

 

8 - "Wat vind jij troeven en voordelen van de community en de aanpak van De Taalsector zoals vandaag ervaren? En wat ga je daar morgen over zeggen aan je collega of manager die er vandaag niet bij was?"

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.