Marktconsultatie AfstandstolkenplatformHet Vlaams Departement Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI) nodigt belangstellenden uit voor een open marktconsultatie over een online telecommunicatieplatform voor afstandsdoventolken.

 

In voorbereiding op een innovatieve overheidsopdracht nodigt het departement EWI ondernemingen en onderzoeksgroepen met kennis en ervaring omtrent online telecommunicatieplatformen uit om deel te nemen aan een marktconsultatie.

"We richten ons op bedrijven met ervaring en kennis die kunnen bijdragen aan het ontwerp en onderhoud van een softwareplatform. Een link met de doven-gemeenschap is een pluspunt maar geen vereiste. De marktconsultatie vindt online plaats op dinsdag 5 mei 2020 om 10 uur. Er is gelegenheid tot pitching van uw onderneming (5 minuten) en in de namiddag is er mogelijkheid tot individuele gesprekken (10 minuten).


Softwareplatform

Een afstandstolkendienst biedt aan doven de mogelijkheid om met horenden (en vice versa) op afstand in Vlaamse Gebarentaal te communiceren. Om in de toekomst aan doven de mogelijkheid te bieden om altijd en overal gebruik te kunnen maken van een afstandstolkendienst zijn diverse technische (hardware en software) en organisatorische vernieuwingen van de huidige systemen nodig. Doel is dat de dove gebruikers iedereen telefonisch kunnen bereiken (bv. nooddiensten) en dat ze door iedereen kunnen gebeld worden (bv. collega’s, dokter) in een door hen gewenste taal en communicatiemodus en met bescherming van de eigen privacy. Hiervoor maakt typisch de tolk gebruik van een desktopapplicatie, de dove van een smartphoneapplicatie en wordt de horende via de normale telefoonlijn ingeschakeld. Speciaal zijn enkele vereisten zoals een wachtrij met videoboodschap. De concrete vereisten worden tijdens de marktconsultatie zelf meegedeeld.


Vraag- en aanbodzijde matchen

"Het softwareplatform dat momenteel gebruikt wordt kent enkele gebreken. Zowel op het vlak van de dienstlevering als van het platform zijn verbeteringen mogelijk. Deze moeten voor alle partijen – zowel voor doven, tolken en de ondersteunende dienst - leiden tot een vlottere en transparantere manier van werken. Tijdens de marktconsultatie willen we vraag- en aanbodzijde voor dit project samenbrengen en "matchen". Het is de bedoeling om na te gaan in hoeverre ondernemingen en onderzoeksgroepen oplossingen kunnen aanreiken."

De uitkomst van de marktconsultatie moet het Vlaamse Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) in staat stellen om een geschikte innovatieve oplossing voor de gestelde behoefte te laten ontwikkelen of aan te kopen via een overheidsopdracht.


Meer info en inschrijven via http://www.innovatieveoverheidsopdrachten.be/evenementen/marktconsultatie-afstandstolkendienstverlening

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.