Opleidingen taal en technologieWist je dat je in Gent een postgraduate opleiding Conversational Design kunt volgen?

En elders in Gent ook een postgraduaat Computer-Assisted Language Mediation (CALM "Technology for Language Professionals")? In Leuven een Master of Artificial Intelligence met optie Speech and Language Technology (met focus op NLP, natuurlijke taalverwerking)? Dat je na de zomer in Leeuwarden een masteropleiding Voice Technology kunt gaan volgen? Dat je van thuis een master in technische communicatie en lokalisatie kunt volgen, online aan de Universiteit van Straatsburg? Wist je dat je in Munchen (maar grotendeels ook online) een master Post-Editing und Qualitätsmanagement kunt volgen?

Taalprofessionals met een uitstekende technologische vorming zijn zeer gegeerd in de taalsector. Vergeet de artificiële tegenstelling taal versus STEM. De taalsector heeft talenknobbels nodig met een passie voor taal én (taal)technologie.

Nederland

Maar waar verwerf je taaltechnologische expertise op hoog niveau? Het blijkt dat zowel (toekomstige) studenten als experts op het gebied van taal en technologie de opleidingen op het snijvlak van taal en technologie niet gemakkelijk kunnen vinden.

Daarom inventariseert De Taalstudio (Amsterdam) alvast de bachelor- en masteropleidingen in Nederland. Nederland telt een vijftigtal hogescholen en universiteiten.

Ken je een relevante opleiding? Geef de gegevens (aanbieder, niveau, duur, voertaal, aanmeldingscriteria, URL enz.) door via dit formulier. Alvast bedankt voor je hulp.

Suggesties en ervaringen? In en buiten Nederland? Op campus of online?

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.