Postgraduaat Conversational DesignChatbots en spraakassistenten zijn hot. Geen app of website die nog zonder kan, zo lijkt het. Maar geef toe, de conversatie loopt lang niet altijd even vlot en het is vaak niet moeilijk om geïrriteerd te geraken. Toch voel je als gebruiker - en zeker als taalprofessional - dat er mogelijkheden zijn.

Juist, er is nood aan goed opgeleide conversation designers. Die stellen zich ook wel eens als conversational content technologist, conversational writer, conversation writer of conversation engineer aan u voor.

In de taalsector zijn conversation designers coole jongens en meisjes. Ze zijn op de hoogte van de laatste nieuwe trends binnen digitale marketing, ze zien overal mogelijkheden voor conversational design en toepassingen met conversational marketing, monitoring en marketing automation.

Of denkt u dat chatbots en voice assistants maar een gimmick zijn?

De Arteveldehogeschool in Gent start in februari 2021 met een postgraduate opleiding Conversational Design.

 

In deze nieuwe opleiding leer je onder meer hoe nieuwe trends en technologieën de digitale marketing transformeren, hoe chatbots en spraakassistenten nu al (succesvol) worden ingezet, hoe jij voor jouw bedrijf of merk een chatbot- of voicestrategie uittekent, en hoe jij jouw chatbot of spraakassistent optimaal kunt inzetten.

En verder: met welke technische keuzes moet je rekening moet houden, welke mogelijkheden bieden smart speakers, welke conversational design- en copywritingtechnieken gebruik je om chatbots, voice assistants en marketing automation te ontwikkelen? 


Webinar met inspirerende cases

Zie je in de chatbot en de voice assistant toch maar een gimmick?

Arteveldehogeschool bracht samen met Medianet Vlaanderen in kaart hoe ver conversation design al is doorgedrongen in Vlaanderen. Wat is de impact nu al en wat kunnen we in de nabije toekomst nog verwachten? Wat levert het ontwikkelen van een voice app nu echt op? Kunnen chatbots daadwerkelijk de werkdruk op customer service verlagen? 

Op dinsdag 8 december 2020 organiseert Arteveldehogeschool een webinar met een aantal inspirerende cases uit de nieuwe opleiding Conversational Design. De cases komen van Bothrs, Colruyt, Intracto, KBC en Arinti. 


Alle informatie over de opleiding Conversation Design is te vinden op de website van Arteveldehogeschool.

Bekijk het programma van het webinar "Voorbij de gimmick - aan de slag met chatbots en voice assistants" op 8 december 2020.

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.