TiNT-dag 2020Dit jaar is het vierhonderd jaar geleden dat Simon Stevin (1548-1620) overleed. Stevin, wiskundige en ingenieur, wordt als een grondlegger van het Nederlands als wetenschapstaal beschouwd. Zo smeedde hij termen als scheikunde, wiskunde, meetkunde, driehoek, middellijn, loodrecht, evenaar en nog vele andere termen. Hij vond het Nederlands een zeer geschikte taal voor wetenschapscommunicatie.

Over de bijdrage van Stevin, maar vooral ook over het Nederlands als wetenschapstaal vandaag en over het jargon van de ingenieur in deze tijden van complexe technologische en maatschappelijke transities gaat het op de TiNT-dag 2020, nu online op vrijdag 23 oktober. 

 

Het gros van het programma dat dit jaar voor de TiNT-dag (Terminologie in het Nederlandse Taalgebied) was voorzien, wordt doorgeschoven naar het najaar van 2021. Toch vond de organiserende vereniging NL-Term het de moeite waard om op de oorspronkelijk geplande datum van 23 oktober 2020 een online voorproefje met drie sprekers en als toetje een peiling en debat over coronaterminologie aan te bieden.

Sprekers zijn o.a. Frieda Steurs (directeur Instituut voor de Nederlandse Taal, Leiden), Maarten van der Sanden (hoofddocent Communication Design for Innovation aan de TU Delft) en Ingrid Swinnen (coördinator terminologie bij de Raad van de Europese Unie).

NL-Term is de vereniging voor Nederlandstalige terminologie, opgericht in 1997 met steun van de Nederlandse Taalunie. De vereniging is een aanspreekpunt voor iedereen die betrokken is bij Nederlandstalige terminologie, zowel de praktijk als de theorie. 


Alle informatie over TiNT-dag 2020 staat op de website van NL-Term.

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.