Een talenfestival over de impact van taal: wat doet taal met jou?

DRONGO talenfestival 2019Taal is overal, er is echt geen ontkomen aan. Wat doet taal met jou?

"De impact van taal" in je dagelijkse en professionele leven, dat is het centrale thema van het DRONGO talenfestival, dit jaar op 25 en 26 oktober in Nijmegen.

 

De impact van taal

Of je nu als professional dagelijks bezig bent met taal of persoonlijk een grote passie hebt voor taal, je ontkomt er niet aan. Taal is altijd aanwezig, iedereen heeft er een mening over en iedereen heeft er een gevoel bij. De achtste editie van het DRONGO talenfestival gaat niet zo zeer over wat taal is, maar over wat taal doet. Over de impact van taal dus.

Het DRONGO talenfestival is de enige echte taalexpo van Nederland en Vlaanderen. Het festival vindt ook dit jaar plaats op de campus van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Op vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober. Een unieke gelegenheid om zaken te doen, inspiratie op te doen, ideeën uit te wisselen en te netwerken met bezoekers uit alle hoeken van de taalsector: tolken, vertalers, taaltrainers en taalleerders, uitgevers, professionals uit de bibliotheekwereld, taaldocenten, taalwetenschappers, taaltechnologen, tekstschrijvers, logopedisten en veel taalstudenten en taalliefhebbers.


De taalsector in zijn volle breedte

Laat je tussen het netwerken door updaten over Artificieel Intelligente taal, volg een spoedcursus Japans of een workshop Zweeds, denk mee over de oplossing voor laaggeletterdheid en kom zeker ook naar De Grote Taalexpeditie (download geüpdatete pdf-presentatie) met je ideeën voor een slimme en sterke taalsector.

DRONGO talenfestival, dat is twee volle dagen over de impact van taal: 50 sessies, 50 labs en een beursvloer met 30 standhouders uit zowat alle segmenten van de taalsector. Een kleine greep uit het heel brede programma: automatische spraakherkenning, automatische taalanalyse in sociale media, taal beleven door Virtual Reality, betere zorg met zorg voor taal, een gesprek met de computer om je beter bij te voelen, buikpraat, de impact van thuistaal op meertalige kinderen, de impact van voorlezen op vluchtelingenkinderen, de stille opmars van de taalvaardige robot, de vertaaldiensten van de EU, de virtuoze taal van Drs. P, dyslexie en werk, Esperanto, een tolkenlab, framing & nudging met taal, storytelling, het Taalmuseum, dialecten herkennen, van gewone taal magische literatuur maken, taal verbeelden, juridisch vertalen voor de EU, meertalige praktijken thuis en op school, een exploratie naar de taal van de melkkoe, niveautoetsen Spaans, online tools voor academisch schrijven, je eigen verborgen meertaligheid ontdekken, taal- en spraaktechnologie voor mens-machine interactie, taalplaatsingstoetsen, taalstrategie, Taalunie, een vertaalworkshop van het Europees Parlement meemaken, nepnieuws herkennen, gebarentaal...


De Taalsector op DRONGO

Ook De Taalsector is op het DRONGO talenfestival aanwezig. Op vrijdag 25 oktober houden we er halt met De Grote Taalexpeditie (download geüpdatete pdf-presentatie), een unieke expeditie van taalondernemers en taalprofessionals die samen aan een slimme en sterke taalsector in een taalbewuste samenleving werken. Een collectieve ambitie waar ze ook voor zichzelf een mooie winst uit halen. Er zijn nog plaatsen, en er zijn nog (gratis) tickets voor het festival.

Bloeiende taalsector onmisbaar voor economie

Het DRONGO talenfestival is een initiatief van de Taalstudio (Amsterdam). De Taalstudio wordt geleid door Maaike Verrips. Van haar hand verscheen eind juni een belangwekkend opiniestuk over de taalsector in het Financieel Dagblad, Nederlands belangrijkste financieel-economische krant: "Een bloeiende taalsector is onmisbaar voor innovatie en economische groei". Download het opiniestuk (pdf).

 

Alles over het DRONGO talenfestival

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.