docAtlasHoe pak je het op de lagere school aan als je anderstalige nieuwkomers wel kunnen lezen en schrijven, maar enkel in een taal met een ander schrift?

Wat doe je als een anderstalig kind niet of nauwelijks kan lezen of schrijven wanneer het op de lagere school aankomt?

Een dagworkshop voor leerkrachten die anders-gealfabetiseerde of niet-gealfabetiseerde nieuwkomers van 6 tot 10 jaar begeleiden. 17 oktober 2019, Antwerpen.

 

In deze workshop staat Julie Petitjean, wetenschappelijk medewerker en vormer aan het Centrum voor Taal en Onderwijs (CTO) van de KU Leuven, stil bij alfabetisering en geletterdheid.

"Wat verstaan we daaronder en wat betekent het voor je anderstalige nieuwkomer om als niet- of anders-gealfabetiseerde leerling in de klas terecht te komen?"

"We zoomen in op het taalverwervingsproces bij deze kinderen en bespreken tal van activiteiten om aan geletterdheid te werken. Door aan de slag te gaan met concreet lesmateriaal en in interactie te gaan met andere leerkrachten, krijg je praktische tips om een alfabetiseringstraject op te bouwen dat afgestemd is op de noden van deze diverse doelgroep."

Deze workshop vindt plaats op donderdag 17 oktober 2019 in Antwerpen.

Update: de workshop is volzet.


Alle details over deze workshop staan op de website van het Provinciaal Documentatiecentrum Atlas (docAtlas)

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.