Publiekslezing over chattaalGaat onze taal ten onder aan emoji"s? Of biedt chattaal net nieuwe manieren om ons uit te drukken?

In de reek publiekslezingen Kraks@DeKrook laten dinsdag 23 april 2019 drie sprekers van de Universiteit Gent hun licht schijnen over de invloed van sociale media op onze taal.

Fieke Van der Gucht komt spreken over de taalvaardigheid bij de jeugd. Kunnen we spreken over de vooruitgang of achteruitgang van ons taallandschap?

Kimberley Mouvet komt uitleggen hoe taal verandert in een steeds meer digitale wereld (en hoe het komt dat we emoji-verhalen begrijpen).

Gitte Truijen onderzocht de invloed van chattaal op de spellingvaardigheden bij jongeren. Spellen ze slechter door social media?


Emoji-poëzie

Urgent.fm, het medialab van Universiteit Gent, organiseerde intussen een emoji-poëziewedstrijd. Na de lezingen worden de mooiste inzendingen gepresenteerd en volgt ook de prijsuitreiking.


Kraks@DeKrook is een reeks publieksavonden rond cultuur, media, ondernemen, educatie en innovatie door onderzoekscentrum imec, UGent en de Gentse Bibliotheek De Krook.


Alle info over Kraks@DeKrook op de website van de Gentse bibliotheek De KrookWe respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.