De zin van taalHoe kan taalonderzoek maatschappelijke discussies verrijken?

Het Taalmuseum in Leiden toont in een nieuwe expositie "De zin van taal | Language for society" hoe taalonderzoekers bijdragen aan actuele vraagstukken. Van 17 september tot 30 november 2018.

 

Vragen rond identiteit, digitalisering, gezondheid en innovatie houden de gemoederen bezig en bepalen het nieuws en maatschappelijke discussies. Met de tweetalige expositie "De zin van taal | Language for society" laat Het Taalmuseum zien hoe taal- en cultuuronderzoek het maatschappelijk debat kan verrijken.

"De expositie is een eerste verkenning van de bijdrage van taalonderzoekers aan actuele vraagstukken. Uiteraard is deze bijdrage veel groter dan onze selectie. De komende tijd verzamelen we daarom meer voorbeelden van taalonderzoek dat bijdraagt aan actuele vraagstukken en het gesprek over onze toekomst. Help je mee? Deel jouw voorbeeld met ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.".

Het Taalmuseum stelde deze expositie samen in opdracht van het Leiden University Centre for Linguistics (LUCL) en het Leiden University Centre for the Arts in Society (LUCAS). Leidse wetenschappers deelden hun inzichten en fotograaf Thalia de Jong verbeeldde de maatschappelijke vraagstukken waar taalwetenschappers een bijdrage aan leveren. De expo is opgebouwd rond de vier maatschappelijke thema's identiteit, gezondheid, digitalisering en innovatie.

Bij de expositie verschijnt ook een catalogus in de vorm van een magazine.

Het Taalmuseum heeft geen eigen museumgebouw. Het organiseert activiteiten in de publieke ruimte. Deze expositie is te zien in de Oude Universiteitsbibliotheek in Leiden.

 

Meer info: https://taalmuseum.nl/nl/languageforsociety

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.