De grote "je of u"-quizJe, u, gij, ge, vous, tu, toi, tes, Sie, du, deine, Ihre ...

Ja ja, beste lezer, bent u wel altijd en overal zo beleefd als u denkt? Bent u zeker dat u niet te snel vertrouwelijk wordt met de collega"s? Of met de baas! En als u schakelt van de beleefdheidsvorm naar de vertrouwelijke vorm, hoe weet u dan dat het daar het gepaste moment voor is?

Ik ben Maud Astaes, masterstudente meertalige communicatie aan de Universiteit Gent en stagiair bij De Taalsector. Ik onderzoek hoe collega's en bazen elkaar in het Nederlands, Frans en Duits aanspreken en wat daarbij allemaal een rol speelt. Met dat doel heb ik De grote "je of u"-quiz gemaakt. Doet u mee?


Deze quiz is een uitnodiging om 10 minuten bewust na te denken over beleefdheid op het werk, in de vorm van je of u, voornaam of familienaam enz. Aan het einde van de quiz kunt u uw antwoorden vergelijken met die van anderen.

Bent u ook razend benieuwd geworden? Klik dan nu op de onderstaande link en u gaat rechtstreeks naar de quiz:

https://goo.gl/b8aWNH (Nederlands)

https://goo.gl/PtxT38 (Frans)*

https://goo.gl/GFcjBB (Duits)

 

Veel quizplezier!

Maud Astaes
(Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

* Franse vertaling / revisie van de hand van Laurence Hamels (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.