Hautekiet senaat

Op 17 december 2016 werd voor de laatste keer het Groot Dictee der Nederlandse Taal georganiseerd.

Jammer voor sommigen, niets te vroeg voor anderen. Volgens de Nederlandse publieke omroep NTR trok het jaarlijkse dictee niet voldoende kijkers om ermee door te gaan.

Hoe staat het met de belangstelling voor spelling vandaag? Hautekiet wil het weten. En wij ook.


Hautekietdictee der Nederlandse Taal

Twee weken geleden verkondigde luisteraar Noortje Damen tijdens De Minuut van het programma Hautekiet op de Vlaamse Radio 1 dat zowel de man in de straat als de taalprofessional te weinig aandacht besteedt aan spelling. Ze riep de luisteraars op om een week lang spellingfouten te sprokkelen in de media. Radiomaker Jan Hautekiet gaat nog een stap verder. Op vrijdag 6 april organiseert hij in de Senaat en op radio1.be het Hautekietdictee der Nederlandse Taal. Hautekiet wil in de praktijk testen hoeveel interesse er nog is in spelling en dictees.

Niemand minder dan de Gentse auteur Christophe Vekeman heeft het dictee geschreven en zal het ook voorlezen aan een uitgebreid publiek in de Senaat en online. Het dictee gaat 's morgens om 8u30 van start en iets meer dan een uur later om 9u40 wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens het programma Hautekiet.


Schrijf met ons mee

Helaas kunnen wij er niet bij zijn en daarom schrijven we mee vanuit onze gezellige werkplek in Gent. Als jij ook te laat was met inschrijven, nodigen we je graag uit bij ons bij De Taalsector om samen met ons het dictee te komen maken. Je bent hier welkom vanaf 8 uur voor een kop koffie en een koffiekoek, zodat we zeker om 8u30 allemaal in positie zitten om het dictee aan te vatten.


Debatteer met ons mee

Daarna verwachten we wel van jou dat je nog even blijft plakken om met ons te debatteren over het belang van spelling. Stuur vóór donderdag 5 april om 17 uur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je interesse hebt. Tot dan!


Wanneer?

6 april 2018 om 8u


Waar?

De Taalsector
Molenaarsstraat 111 bus 46
9000 Gent

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.