Joni Reygaerts grote winnaar LIA's 2018Joni Reygaerts is de grote winnaar van de Language Industry Awards (LIA"s) 2018. Ze won gisterenavond in Gent de belangrijkste LIA dit jaar, de Grote Taalsector Prijs van de Jury voor haar originele bijdrage over de effectiviteit van een Erasmuservaring.

Deze vijfde editie van de LIA's stond helemaal in het teken van de studenten, de taalprofessionals van morgen.

 

Gisterenavond werden in Gent voor de vijfde keer de LIA's uitgereikt. Dit jaar gingen de LIA's naar de meest beloftevolle studenten die de beste artikels over taal inzonden.

Joni Reygaerts kwam als grote winnares uit de bus. In haar artikel geeft ze een helder inzicht in de effecten van een (verplicht) Erasmusverblijf.

"Erasmus is een maatschappelijk relevant onderwerp, zowat iedereen heeft er ervaring mee," zegt Joni. "Dankzij de LIA's belandt ons werk niet in een stoffige kast, maar leeft het voort in de taalsector."

Joni maakte het verschil met haar heldere schrijfstijl, met haar vernieuwende invalshoek én met inhoud die relevant is voor taalprofessionals.


Hoog niveau

De jury prees het niveau van de inzendingen die de shortlist haalden. Naast Joni werden in Gent nog twee studenten bekroond.

Laure Vandermeersch won met haar artikel over comembership in sollicitatiegesprekken met anderstaligen De Taalsector Prijs van de Jury "Relevantie voor de taalsector".

De Taalsector Prijs van de Jury "Popularisering" ging naar Joni Reygaerts voor haar toegankelijke schrijfstijl. Zij ging dus met twee LIA's naar huis.

Laurence De Zitter sleepte De Taalsector Prijs van de Jury "Creativiteit en innovatie" in de wacht. Zij palmde de publieksjury in met een krachtige pitch over audiodescriptie voor blinden en slechtzienden in musea.


Erkenning

Ieder jaar brengen de LIA's innovatieve en succesvolle taaloplossingen onder de aandacht van het brede publiek, het ene jaar in een Oscarachtig format, vorig jaar in de vorm van de LIAs Top 100 Live Countdown Show. Dit jaar zetten de LIA's de studenten, de taalprofessionals van morgen in de kijker. Ook taalstudenten verdienen het om voor hun creativiteit, innovatie of inzet beloond te worden.

"Studenten willen niet dat hun papers en scripties onder het stof belanden om nooit meer gelezen te worden. Met de LIA's willen we hun werk voor dat droeve lot behoeden. De appreciatie voor deze eerste studenteneditie van de LIA's was dan ook enorm," zegt Mai Jorissen van De Taalsector.

 

Download het programmaboekje (pdf) met voorstelling van de kandidaten, juryverslagen én interview met de winnaar.

Meer info: www.languageindustryawards.eu

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.