Infosessie bij FOD Justitie over nationaal register gerechtsvertalers en -tolkenDe drie verenigingen die de belangen van de beëdigd vertalers en tolken in België behartigen, nodigen in een - primeur! - gezamenlijke uitnodiging uit voor een informatiesessie over het nationaal register van beëdigd vertalers en tolken en over de nieuwe tarieven voor gerechtsvertalen en -tolken. Een samenwerking met de Federale Overheidsdienst (FOD) Justitie ook.

 

De informatiesessie is een initiatief van de Belgische Kamer van Vertalers en Tolken (BKVT), de Beroepsvereniging Beëdigd Vertalers en Tolken (BBVT) en Lextra Lingua vzw. De sessie heeft plaats bij de FOD Justitie in Brussel op donderdag 14 december 2017.

Welke vragen kunnen tijdens de sessie aan bod komen?
Ik heb me nog niet in het nationaal register ingeschreven. Kan ik dat nog doen? Welke opleidingen moet ik volgen? Waar? Ik weet niet altijd naar wie ik mijn facturen moet sturen. Ik krijg een "grote" vertaling, maar ik heb onvoldoende tijd. Wat kan ik doen? Ik word gevraagd om telefonisch te tolken. Word ik daarvoor vergoed?

De vragen zullen worden beantwoord door Filip Ide, hoofd van de federale dienst Gerechtskosten en door Jan Bogaert, directeur-generaal van de Rechterlijke Organisatie.

 

Meer info: www.vertalers.be

Meer info: www.bbvt.be

Meer info: www.lextra-lingua.be

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.