Scanbaar schrijvenBij LannooCampus (Leuven) is "Scanbaar schrijven" van Mark Van Bogaert verschenen. De ondertitel luidt: ‘Aandacht vangen van lezers met weinig tijd’.

Dit boek is bedoeld voor wie teksten wil schrijven die rechtstreeks naar de lezer kunnen. Dus zonder dat er eerst nog een vormgever aan moet sleutelen.

Dit boek is bedoeld voor wie nog lezers wil bereiken die eigenlijk geen tijd en geen zin meer hebben om te lezen. "Scanbaar schrijven wordt stilaan de enige manier om in deze snelle internettijden toch nog lezers te bereiken."

Ja, dit boek is geschikt voor wie geen tijd heeft om het te lezen.

 

In Scanbaar schrijven (232 blz.) presenteert Mark Van Bogaert de basisregels om een tekst professioneel en lezersvriendelijk vorm te geven, ook met een eenvoudig tekstverwerkingsprogramma als Word.


Kijk eens naar de krant

Eerst toont Mark Van Bogaert hoe kranten het de lezer zo gemakkelijk mogelijk maken.

Vervolgens laat hij zien hoe je de KRANT-methode (Koppen, Reliëf, Accenten, Navigatiestructuur, Tekstblokjes) kunt toepassen op verschillende tekstsoorten: van memo tot cv, van e-mail tot vergaderverslag, van webtekst tot persbericht.

Spiekbriefjes voor uw speech, beleidsteksten, cursusteksten, flyers, folders, brochures, presentaties, teksten voor anderstaligen, tijdschriftartikels en hele tijdschriften, antwoordformulieren, nieuwsbrieven, tweets en posts voor sociale media, chats, menukaarten en zelfs boodschappenlijstjes en misboekjes. Mark Van Bogaert neemt het allemaal onder de loep.

Het boek legt alles concreet uit: welk lettertype voor welk gebruik geschikt is, hoe het zit met goede illustraties, welke blikvangers blijven hangen, wat er van de cijferpsychologie is, enzovoort.


Informatie-infarct

Mark Van Bogaert: “Uw lezer wordt elke dag overstelpt met informatie. Hij krijgt het nooit allemaal gelezen of verwerkt. Ga er maar van uit dat uw lezer uw tekst liever niet onder ogen krijgt. Hij wil ervan af. Dit boek is een remedie tegen dat informatie-infarct. Scanbaar schrijven is een manier om in deze snelle internettijden van sms, Snapchat en Twitter toch nog lezers te bereiken. Stilaan wordt het de enige manier.”


Auteur

Mark Van Bogaert studeerde moraalfilosofie en communicatiewetenschappen. Hij is zelfstandig tekstschrijver en schrijftrainer. Voor bedrijven en organisaties in de zachte sector maakt hij teksten voor mailings, magazines en websites. In 1990 en 2014 won hij de Gouden Veer, de bekroning voor de beste Nederlandstalige verkoopbrief.

"Een scanbare tekst laat uw lezers sneller de essentie van uw boodschap zien. U laat ze uw tekst sneller lezen terwijl ze er tegelijk meer van opsteken. Het is dus ook een kwestie van respect voor hun kostbare tijd," aldus nog Mark Van Bogaert.

In 2014 was zijn vorige boek "Met woorden verleiden" genomineerd voor een LIA (Language Industry Award) in de categorie "Beste taalpublicatie 2013". In mei 2017 veroverde het boek een 13de plaats in de LIAs Top 100 Live Countdown Show.

 

ISBN: 9789401418522

 

Meer info: http://www.lannoo.be/scanbaar-schrijven

Meer info: https://www.dmexperts.be/opleiding/mark-van-bogaert/

Meer info: http://www.taalsector.be/cms/communicatie/zakelijke-communicatie/3065-met-woorden-verleiden-nieuwe-uitgave

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.