Juridisch Woordenboek Spaans-NederlandsEr is een nieuw woordenboek. Het is een juridisch vertaalwoordenboek dat Spaanse termen vertaalt in het Nederlands en omgekeerd.

 

Het nieuwe woordenboek is gedrukt. Er staat een code die toegang verleent tot een online databank.

De volledige titel van het woordenboek luidt: “Juridisch Woordenboek Nederlands-Spaans / Diccionario jurídico español-neerlandés”. Patricia Vanden Bulcke en Carine De Groote zijn de auteurs van dit boek. Het telt 410 bladzijden en het is een uitgave van Intersentia.

Het woordenboek is gebaseerd op een corpus van Belgische en Spaanse ondernemingsstatuten. De geselecteerde terminologie houdt vooral verband met het handelsrecht. Hiermee wordt de wetgeving rond rechtspersonen en ondernemingen (van hun oprichting tot hun ontbinding) bedoeld. Het werk bevat ook algemene juridische terminologie. Termen zoals akte en volmacht, maar ook woordgroepen zoals bij gebreke van staan in het woordenboek.

De papieren versie bevat alle termen uit de elektronische versie, met hun grammaticale informatie en woordverbindingen. De elektronische versie bevat daarnaast een begripsomschrijving, een definitie uit een juridisch woordenboek en contexten. In de elektronische versie zijn alle termen via hyperlinks met elkaar verbonden in een begrippenstructuur.

Patricia Vanden Bulcke en Carine De Groote zijn docent Spaans aan de vakgroep Vertalen, Tolken en Communicatie van de Universiteit Gent. Beiden zijn auteur en coauteur van verschillende handboeken Spaans.

“Este Diccionario jurídico español-neerlandés se basa en un corpus de estatutos belgas y españoles, y consta de dos partes inseparablemente ligadas entre sí: el diccionario en papel y la base de datos subyacente. Se tiene acceso a la base de datos mediante el código único. Se trata, en primer lugar, de una obra terminográfica sobre terminología jurídica, cuyo principal propósito es ser una obra de consulta para el traductor jurídico del español al neerlandés, o al revés.”

 

ISBN: 9789400008489

 

Meer info: http://intersentia.be/nl/juridisch-woordenboek-nederlands-spaans-diccionario-juridico-espa-ol-neerlandes.html

 

(Jente Nuitten)

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.