Belgium NLP MeetupNa drie succesvolle pitstops bij KU Leuven, Universiteit Antwerpen en De Taalsector in Gent is de vierde Belgium NLP Meetup te gast op de campus van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) in Elsene.

Op het programma: hoe robots talige intelligentie verwerven, hoe je miljoenen zoekertjes toegankelijk maakt via één zoekmachine (ja, met NLP) en tools voor chatbotontwikkelaars. NLP? Natural Language Processing.

 

Drie thema's en drie sprekers dus op 16 november in Brussel. Katrien Beuls van het VUB AI Lab komt praten over hoe robots echt taalkundige intelligentie kunnen verwerven. De aanleiding? Het fake news dat Facebook-ingenieurs in paniek de stekkers uit hun bots zouden hebben getrokken omdat de bots onder elkaar een geheimtaaltje begonnen te chatten dat de onderzoekers niet meer konden volgen.

De helden van eRowz (Enghien / Edingen) verzamelen miljoenen zoekertjes met productaanbiedingen op het internet, analyseren en classificeren alles, en maken de zoekertjes toegankelijk via één zoekmachine. Vincent Vandegans en Denis Lebailly van eRowz komen vertellen hoe ze dat doen. Met NLP natuurlijk.

Faction XYZ (Antwerpen) heeft in samenwerking met Hogeschool Gent de Nederlandstalige en Franstalige NLP models in de populairste tools voor chatbotontwikkelaars vergeleken: wit.ai van Facebook, LUIS van Microsoft, Watson van IBM, ... Jos Polfliet van Faction XYZ komt de resultaten van de vergelijkende studie presenteren.

 

Meer info: www.meetup.com/nl-NL/Belgium-NLP-Meetup/events/243572872

Meer info: www.erowz.com

Meer info: www.faction.xyz

Meer info: https://ai.vub.ac.be/

Meer info: www.thelanguageindustry.eu/en/taal-en-spraaktechnologie/3539-i-can-i-i-everything-else-bob-said

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.