Deutschlehrertag 2017Op zaterdag 14 oktober wordt in Antwerpen de Deutschlehrertag gehouden, de lerarendag voor docenten Duits.

 

De Deutschlehrertag is een organisatie van het Goethe-Institut Belgien in een samenwerking met de Belgischer Germanisten- und Deutschlehrerverband (BGDV). Op het programma staan tal van lezingen en workshops over Duits als vreemde taal, innovatieve onderwijsmethoden en leermaterialen.

De workshops gaan onder meer over actiegericht taalonderwijs met videoproductietools voor animatiefilmpjes, kortfilms in de Duitse les, neurocognitieve inzichten voor de klaspraktijk, motiverend lesgeven door succesvolle taalhandelingen in plaats van fouten uit te lokken, de autonomie van de leerling in het onderwijs Duits als vreemde taal.

Naast de workshop zijn er ook infostands van partnerorganisaties en uitgeverijen zoals Hueber, Van In, Die Keure en Pelckmans.

"De lerarendag voor leerkrachten Duits helpt u om competentiegerichte, motiverende en efficiënte lessen voor te bereiden. Dit evenement vormt bovendien een ideale gelegenheid om met collega‘s van gedachten te wisselen en te netwerken. Op het einde van de dag zal de Duitse wijnbouwer Andreas Wagner voorlezen uit zijn roman Winzersterben en u van zijn eigen wijnen laten proeven."

Het volledige programma van de Deutschlehrertag is nu in pdf raadpleegbaar via onderstaande link.

 

Meer info: https://www.goethe.de/ins/be/de/ver.cfm?fuseaction=events.detail&event_id=21043775

Meer info: https://www.goethe.de/ins/be/nl/ver.cfm?fuseaction=events.detail&event_id=21043775

Meer info (pdf): https://www.goethe.de/resources/files/pdf134/deutschlehrertag-2017---programm5.pdf

Meer info: http://bgdv.be/

Meer info: https://www.goethe.de/ins/be/de/index.html

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.