DRONGO talenfestival genereert grote aandacht voor taal en taalsector (29 & 30 sep 2017, Utrecht)

DRONGO talenfestival 2017Het DRONGO talenfestival is twee dagen over taal: een expo met tientallen organisaties en bedrijven uit alle hoeken van de taalsector en daarbuiten, maar vooral heel veel uitdagende labs waar je kunt meedoen met het nieuwste onderzoek rond taal.

Verder ook interessante lezingen en debatten over meertaligheid en andere actuele thema's, workshops en spoedcursussen. De taalsector in beeld, in al zijn diversiteit.

Het DRONGO talenfestival laat als geen ander evenement in Nederland en België zien dat taal overal is, wat het belang is van taal en hoe de taalsector groeit als kool. Op vrijdag 29 en zaterdag 30 september 2017 in Utrecht.

 

Labs

Het overzicht van alle labs, de exposantenlijst en het volledige programma zijn op de website van het festival te raadplegen.

In de vele labs kun je zelf meedoen met testjes en op een interactieve manier ervaren waar de taalwetenschap mee bezig is. Verschillende universiteiten en onderzoeksinstellingen presenteren op het DRONGO talenfestival het laatste onderzoek op het gebied van taal.


Exposanten en flexposanten

Met een paar duizend geregistreerde bezoekers en 75 exposanten is het DRONGO talenfestival in 6 jaar uitgegroeid tot hét taalevenement in Nederland en België, waar de brede taalsector zich aan een breed publiek van taalliefhebbers kan tonen. Het festival is inmiddels ook een opportuniteit voor taalprofessionals om met elkaar in contact te komen.

Er zijn geen exposantenplekken meer beschikbaar, maar geïnteresseerde bedrijven of organisaties kunnen wel nog meedoen als flexposant zonder vaste ruimte. Neem voor meer informatie contact op met Fleur Verbiest op tel. +31 85-877 01 66 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Besloten netwerkbijeenkomst

De eerste festivaldag wordt afgerond met een netwerkbijeenkomst voor beslissers uit de taalsector: senior deskundigen, marketeers, financiers en andere beslissers. Deze bijeenkomst is een gelegenheid om te netwerken en op niveau over de ontwikkelingen in de taalsector en de gemeenschappelijke uitdagingen en kansen te spreken. De bijeenkomst is alleen op uitnodiging te bezoeken. Wilt u als lid van De Taalsector graag een persoonlijke uitnodiging, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met Dries Debackere bij De Taalsector via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Zoals u als lid wel weet, brengen wij u vooraf of ter plekke graag in contact met de juiste personen. Laat het ons gerust weten als u op zoek bent naar bepaalde (soorten) contacten.


Belangrijk sectorevenement

Een sectorevenement zoals het DRONGO talenfestival is belangrijk voor de taalsector. Het evenement brengt taal, talen, meertaligheid, taaldiversiteit, taalberoepen en taalexpertise in het blikveld van een breed publiek en trekt de aandacht van beleidsmakers die met allerlei aspecten van taal in aanraking komen.

De Nederlandse minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker brak in haar speech vorig jaar een lans voor meer investeringen in taal. Ze zei: "Taal is van essentieel belang voor de verbinding tussen mensen. Investeren in taal is belangrijk, niet alleen omdat taal het krachtigste instrument is dat we hebben om een brug te slaan naar de ander, maar ook omdat taal, identiteit en cultuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn."


Sociaal betalen

Een dagticket voor het DRONGO talenfestival kost 17,5 euro en een passe-partout voor twee dagen kost 25 euro. Wie "sociaal betaalt", dat wil zeggen een e-mailadres van een geïnteresseerde vriend(in), collega of familielid opgeeft, krijgt 50% korting.

 

Meer info: www.drongotalenfestival.nl

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.