Language Industry Awards in nieuw Top 100-jasje bereiken recordaantal mensen

LIAs Top 100 Live Countdown ShowDe Taalsector heeft de Language Industry Awards (LIA’s) dit jaar in een nieuw Top 100-jasje gestopt. De "LIAs Top 100 Countdown Show" werd voor het eerst ook live gestreamd via Facebook. Voor de Top 10 was er een heuse wereldprimeur: om de internationale uitstraling van de finalisten extra kracht bij te zetten kon de Facebook Live-stream simultaan getolkt in het Engels worden gevolgd.

 

Nieuw Top 100-jasje

De Taalsector heeft de LIA’s dit jaar in een nieuw Top 100-jasje gestopt. Tegelijk werd de Top 100 live gestreamd op Facebook en vanaf de Top 10 werd de Facebookstream simultaan getolkt in het Engels. De voorbije jaren hadden de LIA’s een Oscarachtig format met awards in acht categorieën: beste taalapp of -software, belofte van het jaar, beste website in de taalsector, beste leer- en netwerkevenement in de taalsector, beste taalproduct, beste taaldienst, beste taalpublicatie en beste taalproject. Dit jaar zagen de LIA's er wat anders uit: er werd een Top 100 bekendgemaakt, die live werd gestreamd op Facebook. De Top 10 werd dankzij online tolken op afstand tegelijk uitgezonden in het Engels om de finalisten extra internationale zichtbaarheid te bieden.

De Taalsector wil met de LIA’s innovatieve en succesvolle taaloplossingen onder de aandacht brengen. Op 26 en 27 april 2017 kon het brede publiek al stemmen voor zijn favorieten uit de longlist van 150 kandidaten die campagne hadden gevoerd voor hun taaloplossing. De countdownshow van de LIA’s werd daarna elke dag van 8 tot 12 mei 2017 live uitgezonden tussen 12 en 14 uur.

De winnaar van deze LIA-editie is Beter Spellen, een Nederlandse website die zijn abonnees elke dag een e-mail stuurt met een quizvraag over een taalkwestie. Doel is de taalvaardigheid van de abonnees te verbeteren. De website oogstte in twee dagen exact 2935 stemmen. Eureka ADIbib (Leuven) werd tweede met zijn audioschoolboeken voor dyslectische kinderen en op de derde plaats eindigde Kids&Us, een Catalaanse taalschool die taallessen organiseert voor kinderen vanaf één jaar.

De volledige uitslag van de Top 100 en uitgebreide informatie over alle 100 finalisten staan te lezen op www.languageindustryawards.eu.

Dit jaar hebben de LIA's bijna een half miljoen mensen bereikt. Dat is voornamelijk te danken aan het grote aantal genomineerden en finalisten dat eerst bij fans en relaties enthousiast campagne voerde om voor hen te stemmen en vervolgens ook over de uitslag van de LIAs Top 100 veel communicatie met de achterban ontwikkelde. Een half miljoen mensen kon zo op een of andere manier kennismaken met het beste wat de taalsector te bieden heeft. Dit resultaat is volkomen organisch - zonder ergens betaalde advertenties te plaatsen - tot stand gekomen.

Binnenkort zullen alle interviews en gesprekken uit de countdownshow in afzonderlijke fragmenten op YouTube worden geplaatst, waarmee de LIA’s ongetwijfeld voor een nog breder publiek toegankelijk worden.


Partners

De LIAs Top 100 Live Countdown Show kon tot stand komen door de steun van de Full Event Partners Mastervoice, Universiteit Gent en het DRONGO talenfestival, door de steun van de Event Partners Instituut voor de Nederlandse Taal, modernetalen.com, Het Correctiebureau, KDV & More, Linguix en Verseau trainingen en door de vele enthousiaste helpers die met vele kleintjes een groot hebben gemaakt.

De Top 3 (Beter Spellen, Eureka ADIBib en Kids&Us School of English) staat eind september op het DRONGO talenfestival in Utrecht. Het DRONGO talenfestival is het grootste talenfestival van Nederland en België en het evenement bij uitstek waar de hele taalsector zich in al zijn diversiteit aan een breed publiek van enkele duizenden taalgeïnteresseerden laat zien.

Dankzij de online simultaanvertolking in het Engels van de Facebook Live-stream door Full Event Partner Mastervoice kreeg de Top 10 extra internationale uitstraling. Als demo voor de mogelijkheden van online interpreting een echt hoogstandje en een wereldprimeur. We horen het graag van u als u al eerder een livestream online getolkt kreeg.

Dankzij Universiteit Gent konden alle geïnterviewden en verder iedereen die de Top 100 Countdown Show live kwam meemaken in Gent met een boekenpakket van het Dialectloket.be naar huis.

Volgend jaar willen we het bereik van de LIA's opnieuw verdubbelen. Bent u de partner van 1 miljoen?

 

Meer info: www.languageindustryawards.eu

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.