Rechtbankstage voor tolkstudentenVan 27 maart tot 14 april 2017 loopt een 25-tal tolkstudenten van Universiteit Gent stage bij de Rechtbank van Gent. Concreet bestaat de stage uit een onderdeel observatie, een onderdeel simulatie-oefeningen en een onderdeel werkervaring. Rechtbank en universiteit werken in dit initiatief samen om studenten gesitueerd te laten leren.

 

De stage maakt deel uit van een onderwijsinnovatieproject, Jurinte. Het Jurinte-project legt de nadruk op scenariogebaseerd onderwijs, activerende leervormen en gesitueerd leren.

Concreet krijgen tolkstudenten scenario’s voorgeschoteld die gebaseerd zijn op casussen uit verschillende reële gerechtelijke contexten (bv. slagen en verwondingen, drugsdelict). Het gaat uiteraard om casussen die telkens de interventie van een tolk impliceren. De tolkstudenten (Master of Arts in het tolken) worden zo met het tolken in gerechtelijke context vertrouwd gemaakt. In de toekomst zullen tolkstudenten ook samen met rechtenstudenten zogenaamde moot courts organiseren.

Het Jurinte-projectteam bestaat uit leden van zowel de vakgroep Vertalen, Tolken en Communicatie (faculteit Letteren) als de faculteit Rechtsgeleerdheid en heeft de steun en medewerking van de Rechtbank van Gent.

 

Meer info bij prof. dr. Bart Defranq, hoofd van de tolkopleidingen (tel. +32 9 331 19 51 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Meer info: https://www.ugent.be/re/nl/voor-studenten/projecten-onderwijsinnovatie/oip-jurinte.htm

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.