De Language Industry Awards 2017, de LIA's. Prachtig, en wat koop ik ermee?

De LIA's, wat koop ik ermee?

 

Update 12 mei 2017: de uitslag van de LIAs top 100 is bekend: languageindustryawards.eu

 

Ja, de Language Industry Awards, de LIA's.Prachtig.

Maar, horen we daar iemand denken, wat koop ik ermee?

Kijk, misschien heb je dit al meegemaakt?

 

  • Je hebt het gevoel dat je klant niet verstaat wat je precies doet.
  • Je bent niet zeker dat de baas de waarde van je taalwerk ziet.
  • Je krijgt op een receptie moeilijk uitgelegd dat je met taal goed je brood kunt verdienen.
  • Je 18-jarige nichtje vraagt of het nog zin heeft talen te studeren. Iedereen spreekt toch Engels?
  • Je vrienden lezen in de krant dat machines zoals Google Translate (ver)taalstudies spoedig overbodig gaan maken.

Klinkt vertrouwd?

Nu kun je dat allemaal op je eentje aanpakken: de vraagzijde van de markt uitleggen wat jouw taalwerk allemaal inhoudt, beslissers en beleidsmakers inzicht geven in de waarde van je taalwerk, het brede publiek uitleggen waarom professioneel taalwerk zijn prijs heeft, de volgende generatie overtuigen van het nut van taalstudies, jan en alleman uitleggen wat de computer kan en niet kan.


Op je eentje de PR voor een hele sector voeren? Nee toch?

Nee dus. Het goede nieuws is dat je collega-taalprofessional - ja, ook die collega in een ander segment van de taalsector - dezelfde situaties meemaakt. "Ze zien me niet. Ze verstaan niet wat ik doe. Ze zien niet (goed) wat ik waard ben." Wie over het muurtje kijkt, weet het wel: het is de meest gehoorde verzuchting in álle segmenten van de taalsector. Dus?

Dus, dit is waar de LIA's voor uitgevonden zijn: stoppen met zuchten, en samen enthousiast zijn over professioneel en gepassioneerd taalwerk in al zijn diversiteit, samen de waarde van de taalberoepen laten zien. Concreet?


Online stemming op 26 en 27 april

En daarom bestaan de LIA's dit jaar uit twee campagnes: eerst samen lawaai maken rond de longlist van 150 kandidaten voor de LIAs Top 100 Live Countdown Show met de online stemming op 26 en 27 april.


LIAs Top 100 Live Countdown Show van 8 tot 12 mei

En vervolgens van 8 tot 12 mei de grote LIAs Top 100 Live Countdown Show: 100 sterke verhalen - neen, geen verkooppraatjes - van enthousiaste gebruikers die komen vertellen hoe ze waarde creëren met een taaldienst, taalproduct en andere taaloplossingen. Voor zichzelf, voor hun organisatie of bedrijf, voor hun doelgroep, voor de samenleving. 100 cases, 100 maal professionaliteit en passie. Elke dag van 12 tot 14 uur, live in Gent en via Facebook Live. En daarna op YouTube voor altijd.


Wat kun jij nu al doen?

Blader door de longlist op www.languageindustryawards.eu en kies je favoriete kandidaten. Wie moet volgens jou zeker de Top 100 halen?

Schaar je achter je favoriete kandidaten en gebruik je megafoon. Maak lawaai. Facebook, Twitter, nieuwsbrief, e-mail, podcast, filmpje, banner, blogpost, persbericht ... Tip: ga op de foto met je favoriete kandidaat en laat al het positieve op jou afstralen.


Wil je helemaal zeker zijn dat je mee in beeld komt?

Bekijk het slim en plaats je logo precies naast het stemvak waar het op 26 en 27 april allemaal te doen is.

Mastervoice, het Instituut voor de Nederlandse taal, het Correctiebureau, KDV Language & More, Verseau trainingen en het Drongo talenfestival (Full Event Partner) hebben het nu al door.

Oké, er is nog even tijd, maar wij raden toch aan om nu meteen je logovermelding te reserveren en maximaal mee te profiteren. Bovendien blijft je logo voor dezelfde prijs gedurende de hele countdown show op dezelfde perfecte plek staan. Het is immers op dezelfde plek dat we vanaf 8 mei druppelsgewijs (van 100 naar 1) alle 100 kandidaten die de Top 100 halen, zullen publiceren.


Dus ja, wat koop je ermee, met de LIA"s?

Meer klanten die beter verstaan wat jij en je collega's doen, chefs en beleidsmakers die beter zien wat je taalwerk waard is, meer draagvlak voor taalwerk tegen de juiste prijs, meer knappe koppen die voor taalstudies en een carrière met taal opteren, minder misverstanden over wat de machines kunnen en waar de professional het verschil maakt.


De deal?

Doe mee. En profiteer mee. Dat is de deal.

Laat maar horen hoe we jou kunnen helpen.

Tot binnenkort,

Het LIAs Team

 

twitter.com/lia_awards

facebook.com/languageindustryawards

www.languageindustryawards.eu

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.