Op zoek naar de roots van de taalsectorGeen sector zonder roots. Maar waar liggen de roots van de taalsector? Of is professioneel taalwerk iets nieuws van deze tijd? Taalwerk, taalberoep, taalprofessional, taalsector, taaloplossingen... voor veel mensen zijn het nieuwe concepten en nieuwe termen. Maar, horen we je zeggen, er moeten toch altijd mensen zijn geweest die met taalwerk hun brood verdienden?

En dus stuurde De Taalsector Laura op verkenning in het verleden. Met deze opdracht: vind de roots van de taalsector en kom terug met vijf taalprofessionals avant la lettre, én breng ze zo in beeld dat het aantrekkelijk oogt voor de 17- en 18-jarige knappe kop die begint na te denken over studie- en beroepskeuze. Laat zien dat taalwerk een verleden en een toekomst heeft, en dat de taalsector knappe koppen nodig heeft.

 

Nu denk je misschien, toon me de link naar het artikel dat Laura geschreven heeft. Op de website van De Taalsector of The Language Industry misschien of in een tijdschrift over taal of op een blog ergens ...

Mis, want scholieren lezen geen artikelen op De Taalsector Online of in publicaties voor taalprofessionals of taalliefhebbers. En dus trok Laura met haar werkstuk - neen, geen artikel - recht naar de plaats waar scholieren onder elkaar van gedachten wisselen over hun studiekeuze: het online forum.

 

Over de roots van de taalsector: https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1928929

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.