Tiende Schrijfdag zoekt 'de zin van je leven'

Tiende Schrijfdag zoekt de zin van je levenHeb je schrijfplannen? Creatief Schrijven vzw, het expertisecentrum voor iedereen die graag schrijft, organiseert op zaterdag 25 maart 2017 in Antwerpen de tiende, feestelijke editie van haar jaarlijkse Schrijfdag: workshops, lezingen, debatten met tal van bekende auteurs en experts. Een inspiratiedag die dit jaar is opgevat als een echt "feest der zinnen", want centraal staat de ontknoping van de zoektocht naar "de zin van je leven".

 

De Schrijfdag van Creatief Schrijven vzw is een volledige dag voor en door mensen met passie voor schrijven. Doel is deze mensen samen te brengen en ontmoeting te creëren. Uit onderzoek van het Forum voor Amateurkunsten blijkt dat een op de zeven Vlamingen in de vrije tijd wel eens een verhaal, gedicht, blogpost of dagboekfragment schrijft.

De Schrijfdag is opgezet als een inspiratiedag voor iedereen die graag schrijft, iedereen met schrijfplannen, iedereen die beter of meer wil schrijven of meer wil weten over het uitgeefproces. De Schrijfdag is een interessante pitstop voor de schrijfliefhebber, voor de semiprofessionele schrijver en ook voor de taalprofessional die graag over het muurtje kijkt. De Schrijfdag brengt immers in één keer heel veel schrijftalent op één plek samen.


Een greep uit het programma

Er zijn workshops over het schrijven van columns met Jean-Paul Mulders, over schrijven voor theater met Pieter Delfosse, over het schrijven van historische fictie met Beatrijs Peeters of Greet Bauweleers, over archetypes, de twaalf mythische bouwstenen van een verhaal met Marc Willems.

Er zijn lezingen met Barbara De Munnynck over bloggen, met Toni Coppers over het schrijven van een thriller, met Malin-Sarah Gozin over scenarioschrijven voor televisie.

Er zijn infosessies over de kleine vergoeding en de factuur, over auteursrecht, over literaire tijdschriften, over games en andere experimenten.

Er is een boekbindatelier, een pop-up over schrijfadvies, een pop-up over je administratie, een expo, een volksraadpleging, een literaire wandeling, een exclusief geleid bezoek aan het MAS (Museum Aan de Stroom) en de zogenaamde Vleeshuis-collectie, een rijke verzameling van stadshistorische objecten.

Het volledige programma is op onderstaande website te raadplegen. Tijdig inschrijven voor de verschillende workshops is de boodschap.


De zin van je leven

Voor de tiende, feestelijke editie van de Schrijfdag nodigt Creatief Schrijven het brede publiek uit om een mooie zin in te sturen. Dat kan tot 15 februari. Een vakjury stelt een shortlist samen, de laureaten worden op de Schrijfdag bekendgemaakt. In een filmpje op dezinvanjeleven.be stellen Jeroen Olyslaegers, Kristien Hemmerechts, Gerda Dendooven en Joke van Leeuwen alvast hun favoriete zin voor.

De Schrijfdag is een initiatief van Creatief Schrijven vzw met steun van Antwerpen Boekenstad, Provincie Antwerpen en Van Dale en i.s.m. Het Bos, Felix bvba, Flow, deAuteurs, Jeugd en Poëzie, t-heater, Wisper, EPO en VFG.

 

Meer info: www.schrijfdag.be

Meer info: www.dezinvanjeleven.be

Meer info: www.creatiefschrijven.be

Meer info: http://azertyfactor.be/kans-detail/220/literaire-tattoo-de-zin-van-je-leven

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.