Data Translations omgedoopt in Ubiqus Belgium

Data Translations omgedoopt in Ubiqus BelgiumVertaaldienstenleverancier Data Translations International (Zaventem) heet voortaan Ubiqus Belgium. Vier jaar na de overname door de Franse Ubiqus Group neemt het Belgische filiaal de naam van de moedermaatschappij over.

 

"De naamswijziging is de logische afronding van een integratieproces dat vier jaar heeft geduurd," zegt Ania Barbé, sinds 2014 ceo van Ubiqus Belgium.

"Ons team en onze waarden blijven dezelfde. We hebben de logistieke middelen van Ubiqus overgenomen en werken samen met de andere kantoren van de groep om onze resources te optimaliseren, of het nu gaat om de uitbreiding van onze pool van vertalers of de technische middelen om projecten te beheren. We zijn aanwezig op verschillende continenten, waardoor we – dankzij het verschil in tijdzones – dringende projecten buiten de normale kantooruren tot een goed einde kunnen brengen," aldus nog Ania Barbé.

Ubiqus (Parijs) is gespecialiseerd in B2B eventcommunicatie: vertaal- en tolkdiensten rond congressen en evenementen, verslaggeving van ondernemingsraden en andere vergaderingen, interactieve votingsystemen, badges, enzovoort. Het bedrijf bestaat 25 jaar en is internationaal actief, onder meer in de Verenigde Staten, in het Verenigd Koninkrijk, in Italië, Ierland, Spanje en Canada. Ubiqus wordt sinds 2000 geleid door Vincent Nguyen.

Ubiqus Belgium realiseerde de voorbije jaren een omzet van telkens ongeveer 3 miljoen euro. Het bedrijf stelt een twintigtal vaste medewerkers tewerk en is winstgevend. Het kwaliteitsmanagementsysteem van Ubiqus Belgium is gecertificeerd conform ISO 17100, de kwaliteitsnorm voor de levering van vertaaldiensten (vroeger EN 15038).

90 procent van de omzet van Ubiqus Belgium komt uit vertaalwerk; het bedrijf werkte vorige jaar 7600 projecten af. Ania Barbé: "Onze eerste activiteit is altijd vertalen geweest en dat zal ook in de toekomst zo blijven. Maar op termijn willen we ons positioneren als een leverancier van geschreven en meertalige diensten in de brede zin van het woord en ons niet beperken tot louter vertalen. We zijn ook al actief in conferentietolken en multimediadiensten, en daar hebben we nu onlangs het opmaken van verslagen van vergaderingen aan toegevoegd. Het is een activiteit die in onze sector overigens weinig aan bod komt, maar naadloos aansluit bij het vertalen van documenten."

Moedermaatschappij Ubiqus boekte in 2015 met ongeveer 500 medewerkers een omzet van 70 miljoen euro. Het bedrijf leverde daarvoor naar verluidt 30.000 prestaties bij 7000 klanten. Een belangrijke speler in de taalsector dus, maar discreet van nature. "Wij zetten de events van onze klanten in de schijnwerpers en willen zelf liever erkend worden voor de kwaliteit van ons werk en onze service. Veel nieuwe klanten komen trouwens via mond-tot-mondreclame," bevestigt Vincent Nguyen.

 

Meer info: https://www.ubiqus.be/nl/data-translations-voortaan-ubiqus-belgie/

Meer info: https://www.ubiqus.be/nl/

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.