tekom Belgium & KU Leuven organiseren netwerkevent rond informatiearchitectuurTekom Belgium en KU Leuven (campus Antwerpen) organiseren op maandag 5 december 2016 een netwerkevent rond informatiearchitectuur, "een jonge discipline met een grote toekomst". Gastspreker is pionier Sissi Closs.

 

"Informatiearchitectuur: een jonge discipline met een grote toekomst" is de titel van het evenement dat op 5 december in de vooravond in Antwerpen plaatsvindt.

Gastspreker is de Duitse Sissi Closs. Zij doceert informatie- en mediatechnologie aan de Universiteit van Karlsruhe en leidt haar eigen adviesbureau C-Topic Consulting. Tot 2012 leidde ze gedurende 25 jaar Comet, een toonaangevende speler in technische communicatie in Duitsland. In Duitsland werken naar schatting 80.000 professionals in de technische communicatie. Overigens haalde Sissi Closs ook meermaals het nieuws met de ondernemingscultuur die ze bij Comet voerde. Comet werd in 2012 overgenomen door het Zweedse Semcon.

Sissi Closs is in Duitsland en ver daarbuiten gerenommeerd voor haar expertise in technische communicatie, XML, DITA (Darwin Information Typing Architecture) en informatiearchitectuur.

Doel van het netwerkevent is dat de deelnemers al hun vragen over informatiearchitectuur rechtstreeks aan gastspreker Sissi Closs kunnen stellen. Uiteraard zal men ook met de andere deelnemers kennis en ervaring kunnen uitwisselen.

Informatiearchitectuur is een jonge discipline. Het terrein is nog niet perfect afgebakend. Informatiearchitecten houden zich bezig met de vraag hoe je de juiste informatie op de juiste plaats krijgt. Liefst in de juiste vorm en op het juiste moment. Hoe beschrijf je informatie? Hoe deel je informatie op in bouwstenen? Hoe kun je bouwstenen hergebruiken? Hoe hangt informatie samen? Hoe verbind je informatie? Hoe laat je informatie stromen? Hoe bied je informatie aan? Hoe maak je informatie makkelijk vindbaar? Hoe onderhoud je informatie?

De voertaal van het event is Engels. Information Architecture: A young discipline with a great future.

 

Meer informatie en aanmelden bij Birgitta Meex, voorzitter van tekom Belgium (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Meer info: http://www.technical-communication.org/be/events-and-activities/upcoming-events/event-on-information-architecture-on-december-5-in-antwerp.html

 

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.