VVZC organiseert op 21/12/2016 een workshop over schrijfvaardigheidDe Vlaamse Vereniging voor Zakelijke Communicatie (VVZC) organiseert op woensdag 21 december 2016 in Antwerpen een studiedag over schrijfvaardigheid. In vier workshops en een plenaire sessie krijgen de deelnemers tips over online content met impact, SEO writing, klare taal zonder ambtenarees en schrijven in eenvoudig Nederlands.

 

Voor de middag zijn de workshopbegeleiders Nick Vinckier en Gonnie Put. Nick Vinckier heeft een workshop vol tips en tricks voor online content met impact. Gonnie Put zoomt in op ambtenarees.
Na de middag is er een workshop met An Kestens over SEO writing en een workshop met Niki Verstraeten over hoe je een tekst schrijft voor mensen die moeite hebben met lezen.
De studiedag wordt afgesloten met een plenaire sessie over klare taal en begrijpelijkheid bij de Vlaamse overheid. De spreker is Dirk Caluwé.

Nick Vinckier is digital consultant bij Duval Union Consulting. Gonnie Put heeft een trainings- en adviesbureau voor klare taal: Bureau Klare Taal. Vorig jaar verscheen van haar hand "Klare taal - afkicken van ambtenarees", een handboek voor iedereen die burgers wil informeren in begrijpelijke taal. An Kestens is freelance copywriter (Woordspraak). Niki Verstraeten is verantwoordelijk voor de communicatie bij de sociale huisvestingsmaatschappij Woonpunt Mechelen. En Dirk Caluwé staat aan het hoofd van de Taaladviesdienst van de Vlaamse overheid (en de Taalunie).


VVZC

De Vlaamse Vereniging voor Zakelijke Communicatie (VVZC) wil een ontmoetingsplaats zijn voor iedereen die met zakelijke communicatie bezig is. De vereniging viert volgend jaar haar dertigste verjaardag. In samenwerking met Kluwer geeft ze Ad Rem uit, tijdschrift voor zakelijke communicatie. Daarin komen alle facetten van de zakelijke communicatie aan bod: schriftelijk en mondeling, intern en extern, business-to-business en consumentgericht.

 

Meer info: http://www.vvzc.be/studiedag-schoon-geschreven/

Meer info: www.vvzc.be

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.