Linguapolis pakt Grundtvig Award met TLC PackTLC Pack, een taalcursus voor zorgverstrekkers die in het Nederlands, Engels, Duits, Grieks, Italiaans en Spaans beschikbaar is (zowel online als in pdf), heeft de EAEA Grundtvig Award 2016 in de wacht gesleept in de categorie "beste Europese project".

 

Volgens de jury biedt TLC Pack een praktisch antwoord op een reëel probleem: "Het aantal anderstalige zorgkundigen neemt over heel Europa toe, maar velen van hen beschikken niet over de nodige talige en interculturele competenties."

Linguapolis, het instituut voor taal en communicatie van Universiteit Antwerpen, zorgde voor de Nederlandse versie van TLC Pack. Margret Oberhofer, coördinator internationale projecten bij Linguapolis, vindt het een belangrijke erkenning: "Het pakket biedt een goede mix van authentieke video's, gevarieerde oefeningen, interculturele topics en een relevante woordenlijst – en dat allemaal gratis."

De European Association for the Education of Adults (EAEA) reikt sinds 2003 een prijs uit voor excellente projecten in het volwassenenonderwijs. De EAEA is een Europese ngo met 137 ledenorganisaties in 44 landen, die samen ruim 60 miljoen lerende volwassenen vertegenwoordigen.

 

Meer info: https://www.uantwerpen.be/nl/centra/linguapolis/in-de-kijker/tlc-grundtvig-award/

Meer info: http://language-for-caregivers.eu/dutch/index.html

Meer info: http://nl.language-for-caregivers.eu/tlcpack/202

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.