Taal en ICT: een geslaagd huwelijk?Hoe kun je je NT2-lessen nog krachtiger maken met apps, smartphones, tablets en andere (mobiele) technologie?

Het Centrum voor Taal en Onderwijs (CTO) van de KU Leuven wijdt er op vrijdag 3 februari 2017 in Leuven een workshop aan onder de titel "Taal en ICT: een geslaagd huwelijk?".

 

In deze workshop leren NT2-docenten (mobiele) technologie functioneel en taakgericht inzetten in hun onderwijspraktijk. Hoe kun je met apps de interactie stimuleren? Hoe kun je er meer levensechte taken mee realiseren? En verder: hoe kun je ICT gebruiken om te differentiëren? Kun je met ICT meer procesgerichte feedback geven aan je cursisten? Welke kansen biedt ICT voor buitenschoolse opdrachten? Hoe kun je als NT2-docent ook bij lagergeschoolden aan digitale en talige competenties werken?

Alle informatie over deze workshop is via onderstaande link te raadplegen.

CTO
Het Centrum voor Taal en Onderwijs van de KU Leuven verricht al ruim twintig jaar onderzoek rond verschillende aspecten van taalgebruik in een meertalige context: Hoe zorg je voor zoveel mogelijk talige kansen bij leerders? Hoe ga je om met meertaligheid? Hoe differentieer je best? De workshops die het CTO aanbiedt, zijn opgevat als gelegenheden om eigen en andere onderzoeksresultaten op een toegankelijke manier te presenteren aan iedereen die wil werken aan kwaliteitsvol taalonderwijs en taalbeleid.

 

Meer info bij Mie Sterckx (tel. 016 32 53 58 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Meer info: http://www.cteno.be/www_cteno/index.php?idWp=181&dos=759

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.