Universitaire talencentra organiseren vertaal- en terminologiedag

NUT vertaal- en terminologiedagKent u de NUT? De NUT is de vereniging van Nederlandstalige Universitaire Talencentra in Nederland en België. De NUT heeft 25 leden: 6 Belgische en 18 Nederlandse. Ieder jaar organiseert de NUT een studiedag over vertalen en terminologie.

Dit jaar wordt de studiedag georganiseerd door Linguapolis, het "talencentrum" van de Universiteit Antwerpen, op vrijdag 25 november 2016. De studiedag is toegankelijk zowel voor academici als voor alle geïnteresseerde taalprofessionals. Gastsprekers dit jaar zijn Nathalie De Sutter, Peter Goessens, Miet Ooms, Jeroen Aspeslagh, Leona Van Vaerenbergh en Joost Buysschaert.

 

De vertaal- en terminologiedag van de NUT is opgezet als een leuke namiddag met workshops, presentaties en kansen om kennis en ervaringen uit te wisselen.

Nathalie De Sutter (Untranslate) komt spreken over het vertalen en uitrollen van de SNOMED-terminologie in België. SNOMED is meer dan 300.000 medische concepten (en gerelateerde termen), opgeslagen in een standaard die in de gezondheidszorg wereldwijd aanvaard wordt.

Peter Goessens (Ethias) komt spreken over Termias, de "digitale vertaler" van Ethias (lees: de in-house ontwikkelde termenbank waarmee verzekeraar Ethias sedert enkele jaren alle medewerkers op één terminologische lijn wil krijgen).

Miet Ooms (Webred) komt spreken over het Nederlands van de Vlaamse vertaler en de taaladviesdiensten.

Ten slotte komen Jeroen Aspeslagh (Europese Commissie), Leona Van Vaerenbergh (UAntwerpen) en Joost Buysschaert (UGent) spreken over de samenwerking tussen de vertaalafdeling van de Europese Commissie (DGT) en de vertaalopleidingen in Vlaanderen.

 

Meer info en inschrijven: www.linguapolis.be/vertaal-en-terminologiedag

Meer info via Samantha Brunt (tel. +32 3 265 41 97 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Meer info: www.linguapolis.be

Meer info: www.nut-talen.eu/

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.