BQTA organiseert jobbeurs voor nieuw vertaaltalent (2016)

BQTA JobbeursDe Belgian Quality Translation Association (BQTA) organiseert op woensdag 9 november 2016 in Brussel een jobbeurs voor masterstudenten en pas afgestudeerde masters in het vertalen, tolken, in de meertalige communicatie en aanverwante richtingen. Op de jobbeurs staan een tiental vertaalbureaus die zich aan de nieuwe generatie willen voorstellen.


De beurs is opgevat als een forum waar masterstudenten en jonge professionals kennismaken met vertaalbedrijven die nieuw talent zoeken en waar professionals hun (eerste) ervaringen in de vertaalbranche delen.

De tien vertaalbureaus die op dit moment als exposant op de jobbeurs hebben bevestigd, zijn Amplexor (euroscript), Belga Translations, Data Translations, ETC Europe, IDEST, Lexitech, Lionbridge, Telelingua, Tradas, Wilkens en Yamagata Europe.

Wie dat wenst, kan op de beurs zijn cv door HR-vaklui laten evalueren. Naast de vertaalbedrijven zal ook de Belgische Kamer van Vertalers en Tolken (BKVT) op de beurs aanwezig zijn. De BKVT zal er de aankomende en jonge professionals wegwijs maken in het beroep van vertaler of tolk.

De jobbeurs is toegankelijk van 13 tot 18 uur in het auditorium van de Kanselarij van BNP Paribas Fortis in het centrum van Brussel. Voor een vlot verloop van de beurs is vooraf inschrijven (via de website van de BQTA) noodzakelijk.


BQTA

Deze jobbeurs is een initiatief van de BQTA. BQTA vzw (1995) werd opgericht om de belangen van de Belgische vertaalsector en de vertaalbedrijven in het bijzonder te behartigen. De vereniging wordt sinds 2007 voorgezeten door Rudy Tirry, country manager van Lionbridge Belgium. Rudy Tirry is ook voorzitter van de European Union of Associations of Translation Companies (EUATC), de Europese koepelorganisatie van nationale federaties van vertaalbedrijven. De BQTA telt vijftien leden: Amplexor, Atrado, Belga Translations, Cogen, Data Translations, ETC Europe, IDEST, Lexitech, Lionbridge, Oneliner, SDL, Stoquart, Telelingua, Tradas en Wilkens.

 

Meer info: www.bqta.be/jobfair.html

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.