Taalfouten op je website doen er (niet) toeSpeel je klanten kwijt door taalfouten op je website? Of loopt het zo"n vaart niet? Taalexpert Miet Ooms onderzoekt hoe het nu precies zit. Ontdek de (nog niet definitieve) uitkomst van haar onderzoek .. en doe zelf nog mee met het onderzoek.

 

Veel taalprofessionals struikelen over elke dt-fout, een spatie te veel of een komma te weinig op een website. Met veel (leed)vermaak zetten ze taalvoutjes te kijk op de sociale media. Ze hebben duidelijk geen vertrouwen in aanbieders die besparen op de professionele tekstschrijver. Zo ben je je klanten al kwijt voor je het weet, zonde van die dure website, zo redeneren veel taalprofessionals.

Maar wat met de gewone man in de straat? Merkt hij de fouten wel op? En zo ja, haakt hij er dan ook bij af? Moet je echt investeren in die professionele tekstschrijver voor die paar muggenziftende taalprofessionals? Met het budget voor zo’n tekstschrijver kun je trouwens echt leuke toeters en bellen aan je website toevoegen. Wat doen een spatie meer of een letter minder er dan nog toe?

Ja, hoe zit dat nu eigenlijk? Speel je echt klanten kwijt door taalfouten en rommelige teksten op je website, of loopt het zo’n vaart niet?

Doe mee en ontdek hoeveel belang mensen hechten aan correcte en duidelijke taal op commerciële websites dankzij het onderzoek van Miet Ooms.

 

PS Meer nog dan de taalprofessional heeft Miet Ooms voor haar onderzoek "de gewone man in de straat" nodig. Deel de link dus graag buiten uw netwerk van taalprofessionals.

 

Meer info: http://taalverhalen.be/taalonderzoek/taal-op-websites/

Meer info: www.webred.be

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.