Nieuw: workshop werken voor vertaalbureaus

Werken voor vertaalbureaus (workshop)Twee zelfstandig vertalers met samen twintig jaar inhouse ervaring als projectmanager en revisor in zes verschillende vertaalbureaus organiseren op vrijdag 14 oktober 2016 in Brussel een workshop voor vertalers die een beter inzicht willen in hoe een vertaalbureau werkt en meer opdrachten voor een juiste prijs in de wacht willen slepen.

 

Vragen zijn er genoeg. Hoe werkt een vertaalbureau? Hoe ziet de dag van een projectmanager eruit? Op basis van welke criteria worden vertalers door revisoren beoordeeld? Met welke trucs en troeven onderscheid je je van andere vertalers? Hoe onderhandelen over prijzen of deze verhogen? Welke valkuilen zijn te vermijden? Hoe zorg je ervoor dat je serieus wordt genomen?

En misschien wel de hamvraag: hoe kun je goede relaties onderhouden met vertaalbureaus en meer opdrachten voor een juiste prijs in de wacht slepen?

Herman Boel en Laura Fontaine de Ghélin bundelen hun ervaring in een interactieve workshop vol praktische tips, Q&A, rollenspellen, korte debatten in kleine groepen en mogelijkheid tot netwerken.

Ze doen de workshop voor de middag in het Frans en na de middag in het Nederlands. Een gezamenlijke lunch voor of na de workshop is optioneel.

Herman Boel (Erembodegem-Aalst) is Nederlandstalig en werkte vijftien jaar als projectmanager bij Mendez (nu Lionbridge), Hitext, SGS Documentation Services en Yamagata Europe. Hij is zelfstandig vertaler sinds 2011.

Laura Fontaine de Ghélin (Faimes) is Franstalig en werkte vijf jaar als projectmanager en revisor bij BLS (Brussels Language Services) en Xplanation. Zij is zelfstandig vertaler sinds 2014.

Sinds begin dit jaar hebben Herman Boel en Laura Fontaine de Ghélin een partnerschap onder de naam H&L. "Wij werken nog steeds voor vertaalbureaus, maar bouwen daarnaast ook aan onze eigen klantenportefeuille en omringen ons met betrouwbare partners."

 

Meer info: http://www.herman-laura.be/atelier-bureaus-pro.htm

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.