Hackathon woordenlijst.org

woordenlijst.org De Taalunie organiseert op zaterdag 4 juni 2016 in Den Haag een hackathon woordenlijst.org. Doel van de hackathon is zoekgereedschappen (extensies, plug-ins of add-ons) te ontwikkelen voor de Woordenlijst Nederlandse Taal.

Woordenlijst.org, de officiële spellingsite van de Taalunie, omvat de officiële spelling van 700.000 woordvormen. Woordenlijst.org heeft per jaar 2 miljoen unieke bezoekers die voor 12 miljoen paginaweergaves zorgen. Dat zijn gemiddeld 5500 bezoekers per dag.

De Taalunie wil dat woordenlijst.org met zo min mogelijk handelingen te raadplegen is. Voorbeeld: in Word of je webbrowser spellinginformatie opzoeken door op een geselecteerd woord te klikken of te tappen. Om deze snelle zoekgereedschappen te ontwikkelen, organiseert de Taalunie op 4 juni een hackathon.

Tijdens de hackathon kunnen deelnemers onder begeleiding zoekgereedschappen ontwikkelen die direct vanuit een browser, officepakket en andere bekende en minder bekende softwarepakketten woordenlijst.org doorzoeken. Deze site heeft een interface voor OpenSearch waarmee zoekgereedschappen de woordenlijst efficiënt kunnen raadplegen. Voor populaire webbrowsers is er al ondersteuning, maar nog niet op geselecteerde tekst in bijvoorbeeld webformulieren.

De Taalunie ziet graag dat ontwikkelde software een vrije/open licentie heeft en wordt gedeeld op een sociale ontwikkelingssite zoals GitHub.

De ontwikkelde add-ons, extensies en plug-ins zullen door de Taalunie worden gepromoot.

Tijdens de hackathon is er eten en drinken voorzien. De meest succesvolle zoekgereedschappen worden beloond met een presentje dat naar eigen inzicht verzilverd kan worden.


Meer info: http://taalunieversum.org/inhoud/zoekgereedschappen-woordenlijst

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.