Zelf je boek uitgeven (snelcursus)

Zelf je boek uitgevenCreatief Schrijven vzw (Antwerpen) en Create My Books (Puurs) organiseren op woensdagnamiddag 18 mei 2016 in Gent een snelcursus "Zelf je boek uitgeven".


Er zijn vandaag talloze mogelijkheden om een eigen dichtbundel, roman, reisverslag of verzameling kortverhalen in boekvorm te publiceren. Tijdens de snelcursus "Zelf je boek uitgeven" komen de voor- en nadelen van uitgeven in eigen beheer aan bod en worden er praktische tips aangereikt om zelf je boek uit te geven.

An Leenders, directeur van Creatief Schrijven vzw, opent de snelcursus met een schets van het kader. Wat is uitgeven in eigen beheer en wat zijn de voor- en nadelen?
Lise Van Dessel, verantwoordelijke pers en promotie bij uitgeverij Van Halewyck (Antwerpen), vertelt hoe zij een boek online en offline onder de aandacht brengt van lezers en media.
Wim Van Bouwelen, zaakvoerder van Ja-cop Copy/Print (Bornem) en gespecialiseerd in printing on demand, geeft concrete tips en tricks om een boek drukklaar te maken.
En ten slotte delen enkele auteurs hun ervaringen met uitgeven in eigen beheer. Lieva Van de Vijver won in 2012 de Gouden Meeuw en gaf drie boeken in eigen beheer uit. Ingrid Verhelst, schrijfcoach, zoomt in op de publicatie die ze jaarlijks maakt met haar Gentse Schrijverscollectief.


Creatief Schrijven vzw ontwikkelt, stimuleert en ondersteunt initiatieven die schrijfliefhebbers in Vlaanderen kansen geven.
Create My Books is een merk van Peleman Industries (Puurs). Peleman Industries is een familiebedrijf, opgericht in 1939. "We zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van systemen om boeken in te binden. Over de jaren heen zagen we de boekensector evolueren van grote oplages naar een klein aantal exemplaren per bestelling. Met de technische knowhow die we hebben opgebouwd, kunnen we een boek printen in kleine oplagen. En met klein bedoelen we al vanaf één exemplaar."


Meer info: www.creatiefschrijven.be/zelf-je-boek-uitgeven-snelcursus

Meer info: www.creatiefschrijven.be

Meer info: www.createmybooks.com

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.