GentVertaalt opleidingsnamiddag 3 juni 2016 GentTwee plenaire workshops: een over vertaalkwaliteit en een over de Nederlandse spellingregels. Drie parallelle workshops: over financieel vertaalwerk, transcreation en vertalen met spraakherkenning. En een netwerkreceptie. Dat zijn de ingrediënten voor de opleidingsnamiddag die vertalersnetwerk GentVertaalt op vrijdag 3 juni 2016 in Gent aanbiedt.


Over vertaalkwaliteit en kwaliteitsbeheer komt Gys-Walt van Egdom spreken. Hoe meten we kwaliteit? En zijn de klassieke beoordelingsmodellen nog wel relevant voor de vertaalbranche?

De spellingworkshop wordt begeleid door Miet Ooms. Zij brengt een testdictee mee, veel tips en ezelsbruggetjes en drilloefeningen voor de lastigste regels.

Percy Balemans komt spreken over transcreation. Transcreation is kort gezegd het aanpassen van een reclametekst aan een doelgroep in een ander land. In deze workshop laat Percy Balemans zien hoe transcreation in de praktijk werkt (met voorbeelden uit het Engels, Duits, Frans, Spaans en Nederlands).

Luc Hannes licht in zijn workshop de financiële basisbegrippen toe die je nodig hebt om een jaarrekening te lezen.

Els Kennis, Karel Theys en Wim Evenepoel demonstreren hoe je vertaalt met Dragon NaturallySpeaking, spraakherkenningssoftware van Nuance. Ze gaan dicteren in Word, gegevens invoeren in Excel, en vertalen in Studio en Wordfast (in het Nederlands en Duits).


Gys-Walt van Egdom is docent-onderzoeker aan Zuyd Hogeschool (Vertaalacademie, Maastricht).
Miet Ooms (Webred, Herk-de-Stad) is freelance vertaler, taalonderzoeker en redacteur.
Percy Balemans (Eemnes, NL) is als freelance vertaler gespecialiseerd in advertenties en reclamemateriaal (transcreation).
Luc Hannes (Euro Finance Translations, Oud-Turnhout) is als freelance vertaler gespecialiseerd in de financiële vertaling.
Els Kennis (Gent) en Karel Theys (Antwerpen) zijn freelance vertalers. Wim Evenepoel is oprichter en manager van E-DEO (Erembodegem), een bedrijf dat gespecialiseerd is in taaloplossingen met spraakherkenning.


GentVertaalt is een informeel netwerk voor freelancevertalers. De initiatiefnemers Tom Van Cleempoel, Mick De Meyer en Sébastien Devogele organiseren naast de maandelijkse netwerkavonden ook minstens een keer per jaar een groter evenement: een conferentie over noord-zuidvariatie in het Nederlands, een unconference over beste praktijken voor vertalers en tolken, een opleidingsdag over cat-tools. Met de taalconferentie over noord-zuidvariatie sleepte GentVertaalt in 2014 een LIA (Language Industry Award) in de wacht in de categorie Beste netwerk- en leerevenement. Ook in 2013 won GentVertaalt een LIA in dezelfde categorie.


Meer info: http://www.gentvertaalt.be/blog/opleidingsnamiddag-3-juni-2016/

Meer info: www.gentvertaalt.be

 

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.