Het departement Toegepaste taalkunde van de faculteit Letteren en wijsbegeerte van de Universiteit Antwerpen organiseert op donderdag 28 april 2016 een voorstelling en bespreking van de zogenaamde registerwet, de wet van 10 april 2014 die de oprichting van een nationaal register voor beëdigd vertalers en tolken regelt.


De registerwet is nog niet van kracht. Om de uitvoering van de wet mogelijk te maken moet onder meer nog een deontologie worden vastgelegd en moet de technische uitrusting voor een nationaal register in gereedheid worden gebracht. De verwachting is dat de wet eind 2016 van kracht zal kunnen worden. Hoewel de wet niets zegt over de vergoeding van de gerechtsvertalers en -tolken, laat minister van Justitie Koen Geens ook een ontwerptekst over de tarieven circuleren.

Spreker op de presentatie aan de Universiteit Antwerpen is Doris Grollmann. Zij zit bij de Belgische Kamer van Vertalers en Tolken (BKVT) de commissie voor die zich buigt over het beëdigd vertaal- en tolkwerk. Doris Grollmann zal de wet voorstellen en vervolgens dieper ingaan op de ontwerpteksten over de deontologie en de tarieven.


Meer info bij Rita Roggen, voorzitter van de BKVT en docent aan de Universiteit Antwerpen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.