Twee studiedagen over theater, taal en educatie

Theater van A tot ZNT2-theatergroep Fast Forward uit Vilvoorde en Educatief Theater Antwerpen (ETA) vormen sinds kort ‘Theater van A tot Z’, een samenwerkingsverband met een focus op jongeren en kwetsbare doelgroepen, zoals anderstaligen. Samen organiseren ze op 15 april 2016 in Deurne en op 22 april in Wemmel een studiedag waarbij theater, taal en educatie centraal staan.

Beide studiedagen hebben identiek hetzelfde programma. Ze bestaan uit workshops (voor de middag) en een cultureel moment met video en live theater (na de middag).

Voor de middag zijn er workshops over poëzie in de klas (met Helga Van Loo en Annemie Decavele), dramatische expressie in de taalklas (met Peter Schoenaerts), communiceren met anderstaligen (met Nathalie Van der Perre), activerende werkvormen in de taalklas (met Kirsten Fivez en Lieselot Van Dijck), motiveren via waarderende feedback (met Annemie Decavele), spelen om te leren (met Leen Verrote en Annelies Nordin) en een lezing over hoe je moeilijke thema's toegankelijk kunt maken via kunst (met jeugdauteur Marc Hendrickx).

Beide studiedagen zijn breed van opzet en vooral bedoeld om te inspireren. Ze richten zich tot iedereen die lesgeeft aan Nederlandstalige of anderstalige leerlingen of cursisten, van alle leeftijden en niveaus (zowel mensen uit het reguliere als het NT2-onderwijs, van basisschool tot hoger en volwassenenonderwijs). Ook leerkrachten vreemde talen (Nederlands als tweede taal, Frans, Engels, Duits, enz.) zijn welkom, alsook begeleiders van anderstalige inburgeraars, leerlingenbegeleiders, mensen die bezig zijn met sociocultureel werk of integratieambtenaren en schooldirecties.

Deze studiedagen worden georganiseerd met de steun van vzw de Rand, het Cultureel Centrum Deurne en het Instituut voor Levende Talen van de KU Leuven.

(Update: de studiedag in Deurne is volzet)


Meer info via tel. 03 226 42 00 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer info: http://fast-forward.be/studiedag.html

Meer info: www.fast-forward.be

Meer info: www.theaterAZ.be

Meer info: www.etaproducties.be

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.