Spelling van a tot z (opleiding)

Spelling van a tot zIn drie lesdagen een grondige kennis en begrip verwerven van het hele spellingsysteem (de regels) en van enkele essentiële achtergronden. Dat is het doel van de opleiding "Spelling van a tot z" die het Groepscentrum Permanente Vorming van de Odisee Hogeschool in het voorjaar van 2016 in Brussel aanbiedt. Met Johan De Schryver als docent.Lesdag 1
In de eerste les maken de deelnemers tests met het oog op een gedetailleerde diagnose. Daarnaast worden de basistermen en de grondregels van onze spelling toegelicht. Er wordt ook achtergrondkennis aangebracht die voor de praktijk direct relevant is, o.m. over het Groene Boekje en andere spellingbronnen.

Lesdagen 2 en 3
De volgende lesdagen wordt de spelling op een gerichte manier herhaald door voor elk onderdeel te vertrekken van de diagnoses. De deelnemers wordt gevraagd voor elke les de bijbehorende theorie in het Klein Handboek Spelling voor te bereiden (eerste remediëring). In de lessen wordt ingespeeld op de tekorten door middel van gevarieerde oefeningen en bespreking van probleemgevallen (verdere remediëring).

De eerste lesdag is maandag 22 februari 2016.


Johan De Schryver was redacteur van de Algemene Nederlandse Spraakkunst (eerste editie) en daarna meer dan dertig jaar docent Nederlands aan de KU Leuven, campus Brussel (voorheen HUB, Vlekho). Verder is hij auteur van o.a. Handboek Spelling (2005), Klein Handboek Spelling (2012) en Software Nederlandse Spelling.


Meer info over deze opleiding

Meer info: gpv.odisee.be

Download de pdf-brochure

 

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.