Uitspraak- en stemcursus voor Nederlandstaligen, voorjaar 2016 BrusselHet Groepscentrum Permanente Vorming van de Odisee Hogeschool in Brussel organiseert in het voorjaar van 2016 een praktische uitspraak- en stemcursus voor Nederlandstaligen. Doel van de cursus is bewust te worden van optimaal stemgebruik en de standaarduitspraak te trainen.


De cursus "Uitspraak en stem" bestaat uit drie avondsessies op de donderdagen 28 januari, 18 februari en 17 maart 2016. De docenten zijn Ines Blomme, logopediste en docente Nederlands aan het Instituut voor Levende Talen (ILT, KU Leuven), en Ann Vlasselaers, docente Nederlands aan de KU Leuven (campus Brussel).

"In de eerste sessie starten we met een individuele screening van de uitspraak van de cursisten via een opname in een talenpracticum. Daarna oefenen we op stemgebruik. Houding, ademhaling, resonantie en stemhygiëne komen aan bod."

"In de tweede sessie gaan we kort in op de vraag ‘wat is standaarduitspraak?’. Op basis van de screeningsresultaten bespreken we daarna vaak voorkomende moeilijkheden." De cursisten krijgen tips voor zelfstudie en een oefenpakket (Uitspraaktrainer Nederlands), waarmee zelf aan de slag kunnen.

"In de laatste sessie krijgen de cursisten feedback op hun vorderingen. Er is ruimte voor vragen en we maken in het talenpracticum extra oefeningen op maat van elke cursist."

Deze opleiding is bedoeld voor leerkrachten en iedereen die voor het werk of in zijn vrije tijd wel eens spreekt voor een publiek en daarbij soms onzeker is over zijn stemgebruik of uitspraak van het Nederlands.


Meer info via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer info over deze opleiding op de website van het Groepscentrum Permanente Vorming

Download de pdf-brochure

Meer info: www.odisee.be/gpv

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.