Lexicon Financieel Management nu ook als download verkrijgbaar

Lexicon Financieel Management als download verkrijgbaarHet "Lexicon Financieel Management" is een financieel vertaalwoordenboek van de hand van Jan Berkien.

De eerste editie Nederlands-Engels verscheen in 2011 bij de Nederlandse B2B-uitgeverij Vakmedianet (Alphen aan den Rijn). Sinds april dit jaar is er ook een editie Engels-Nederlands. Beide edities zijn ook samen in een set van twee boeken verkrijgbaar.

En nu is het lexicon ook als downloadproduct verkrijgbaar. De downloadversie is ontwikkeld door Acolada, een Duitse aanbieder van elektronische woordenboeken.


Het Lexicon Financieel Management Nederlands-Engels (1450 blz.) telt ca. 70.000 trefwoorden met definities en vertalingen op het gebied van bedrijfsmanagement, boekhouding, belastingen, jaarrekeningen en financiële verslaggeving, en verder ook alle typische termen voor de Engelse correspondentie over alle mogelijke financiële aspecten van een onderneming.

Naast definities en vertalingen is er in dit lexicon ook ruimte voor spellinginformatie, synoniemen, uitleg over verschillen tussen Brits en Amerikaans Engels, gerelateerde termen en woordcombinaties.
De editie Engels-Nederlands telt ca. 40.000 trefwoorden.

Dit lexicon richt zich op de (toekomstige) financiële professional "die regelmatig in aanraking komt met de Angelsaksische terminologie en die in zakelijke contacten zijn deskundigheid en professionaliteit wil tonen": van administrateur en controller tot CFO, van accountant en bedrijfsjurist tot fiscalist. Het spreekt voor zich dat het ook voor de financieel vertaler een nuttig werk is.

Jan Berkien (Enschede) overleed vorig jaar op 70-jarige leeftijd. Hij was gespecialiseerd in de vertaling van financiële, belastingtechnische en juridische teksten. Het lexicon was zijn levenswerk.

Acolada (Nürnberg) is gespecialiseerd in het maken van elektronische woordenboeken, terminologiebeheer en de publicatie van meertalige inhoud ("content language data management"). In zijn downloadaanbod heeft Acolada onder meer ook de Comprehensive Dictionary of Industry & Technology NL/EN (Translex), het viertalig juridisch woordenboek Le Docte NL, FR, EN, DE (Intersentia) en het Geneeskundig woordenboek Pinkhof (Bohn Stafleu van Loghum).

 

ISBN: 9789013091120 (NL>EN)

ISBN: 9789013072358 (EN>NL)

 

Meer info: http://www.vakmedianetshop.nl/boeken/lexicon-financieel-management

Meer info: www.acolada.de

Meer info: http://www.acolada.de/xist4c/web/Lexicon-Financieel-Management_id_3183__dId_31060_.htm

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.