GentVertaalt organiseert onconferentie over beste praktijken voor freelance vertalers en tolkenHet Gentse vertalersnetwerk GentVertaalt organiseert op zaterdag 5 december 2015 een unconference over beste praktijken voor freelance vertalers en tolken. In Gent natuurlijk. Een onconferentie of unconference is een bijeenkomst in een wat vrijere en meer interactieve vorm dan een klassieke conferentie.


De meeste thema's die op de unconference van GentVertaalt aan bod zullen komen, liggen intussen wel al vast. Het zijn voornamelijk aspecten van de zelfstandige vertaalpraktijk: boekhouding (aftrekposten, fiscale voordelen), je vertaalpraktijk efficiënt organiseren (facturatie, opdrachtenbeheer), het nut van lidmaatschap van professionele verenigingen (Unizo, BKVT, Proz.com, Voka, enz.), vakliteratuur, bijscholen, CAT-tools, specialiseren, vertaalgeheugens beheren, actief zijn op de sociale media, algemene voorwaarden, klachten behandelen, Belgisch versus Nederlands Nederlands, klanten werven, mentor- en peterschapsformules, IT en IT-problemen aanpakken, machinevertaling, enz.

Al deze thema's zullen in verschillende sessies en in kleinere groepjes onder leiding van een moderator uitgediept worden. Tijdens een unconference kunnen deelnemers vrij van de ene naar de andere sessie bewegen.

GentVertaalt organiseert elke maand een informele netwerkbijeenkomst in een café of restaurant in Gent, onderhoudt een actieve Facebookgroep met ruim 500 leden en organiseert opleidingen voor vertalers.


Meer info: www.gentvertaalt.be

Meer info: https://www.facebook.com/groups/gentvertaalt/

Meer info: http://www.gentvertaalt.be/blog/aankondigingen/unconference-beste-praktijken-voor-vertalers-en-tolken/


We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.