KU Leuven heeft SchrijfcentrumAan de KU Leuven kunnen studenten die schrijfproblemen ervaren voortaan ook terecht bij het Schrijfcentrum van het Instituut voor Levende Talen (ILT). Niet voor het herschrijven of corrigeren van een slechte tekst, maar voor coaching en geïndividualiseerd advies. "In eerste instantie willen we niet zozeer de tekst zelf, maar de schrijver beter maken."


Professor Lieve De Wachter (ILT) zegt in de Leuvense campuskrant van 23 september 2015 over de diensten van het Schrijfcentrum: "We herschrijven of corrigeren nooit, maar we coachen, we geven advies. Je krijgt dus geen tekst met rode aantekeningen terug. Het gaat hier ook niet over spellingsfouten of grammaticale problemen. Daar bestaan andere middelen voor".

"Een student die een paper schrijft, kan tijdens het schrijfproces moeilijkheden vaststellen. Hij vindt dat zijn verhaal niet loopt, komt niet tot een goede structuur, ervaart een gebrek aan samenhang, enzovoort. Dat kan de student aankaarten via een formulier op onze website. Daar kan hij ook maximum vijf bladzijden uploaden en een afspraak maken. Medewerkers van het Schrijfcentrum bekijken de tekst vooraf en coachen tijdens het gesprek," aldus nog Lieve De Wachter.

Op de vraag of je van een schrale kip een pauw kunt maken antwoordt Lieve De Wachter: "Met goede instructies en aandacht voor een aantal best practices kunnen zelfs heel slechte schrijvers toch heel acceptabele teksten maken. Niet iedereen moet een meesterwerk willen schrijven, maar een degelijke tekst moet kunnen."

Studenten kunnen maximaal tweemaal per jaar met een Nederlandstalige schrijfopdracht bij het ILT aankloppen. De coachende gesprekken zijn gratis voor studenten uit alle opleidingen van de KU Leuven. Studenten kunnen bij het ILT ook terecht voor online schrijfhulp met tips en opmerkingen over tekststructuur, stijl en spelling - ook in het Engels.

Er zijn op dit moment twee schrijfcoaches: Lieve De Wachter en Jordi Heeren.


Meer info via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer info: http://nieuws.kuleuven.be/campuskrant/2015_40

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.